Saturday, June 15, 2024
HomeСпортГеорги Весков от Банско с медал от ендуро шампионат

Георги Весков от Банско с медал от ендуро шампионат

Мото дружина Банско отбеляза поредно успешно участие в българския екстремен ендуро шампионат. В четвърти кръг на BG X Enduro Championship, който се проведе в землището на община Горна Малина през уикенда, банскалии участваха във всички категории. В надпреварата се включиха Благой Тодоров, Йордан Ковачев, Любен Дурчов, Александър Весков и Александър Пиришанчин, които достойно представиха мото дружината.

В клас „Експерт” Борис Чакъров потвърди майсторството си в карането по навигация и на затворено трасе и вече трайно се установи в топ 5 на България.

Най-приятната новина дойде от най-младия участник в отбора на банскалии. 14-годишният Георги Весков, ученик в седми клас на СУ ”Неофит Рилски”, направи своя дебют като лицензиран състезател. В клас „Джуниър” Георги се представи забележително и въпреки проблемите с мотора в кръга за навигация по GPS, в комплексното класиране зае второто място. След като минат матурите през седмицата, младият моторист продължава интензивната си подготовка за следващия кръг на Hard Enduro в Сопот, където ще се състезава с новия си мотор KTM.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular