ГЕРБ-Дупница единодушно номинира лидера си Ивайло Константинов за депутат, Кирил Калфин не получи и глас

Дупничани: Народните избраници от региона досега си кротуваха в депутатските кресла, време е за смени

Константинов избор №1 и в Рила, Кочериново, Бобошево, топката сега е в Кюстендил, Бобов дол и Сапарева баня

19-01-00
Ивайло Константинов

Лидерът на ГЕРБ в Дупница Ивайло Константинов е на крачка от влизане в българския парламент. Структурите на ГЕРБ в региона – Дупница, Рила, Кочериново и Бобошево, вече го номинираха за кандидат-депутат за предстоящите парламентарни избори през март. Според анализаторите именно Ивайло Константинов е с най-голям шанс да осигури депутатско място за партията на Бойко Борисов и да запази водещата й позиция в Кюстендилска област.

19-01
Емил Гущеров и Йордан Йорданов

На събранието в Дупница Ивайло Константинов получи най- много номинации и 100-процентна подкрепа. Той беше издигнат от групата съветници от ГЕРБ, Константинов беше номиниран и от младежката организация. Шефът на Старейшини ГЕРБ Йордан Йорданов, който е и общински съветник, също даде своя глас за ОбС шефа на дупнишкия парламент с уточнението: „Моля да не му приемате отвода, защото се очаква той да го направи.”

48-03-01 Kiril Kalfin
Кирил Калфин

На събранието присъстваха над 120 души. Имащите право на глас са били около 97 човека. Ивайло Константинов получи пълно мнозинство. Съветникът Емил Гущеров, който е бивш депутат, също е номиниран. Той получи около 80 гласа. За неговата кандидатура е имало 10 въздаржали се.

Доскорошният депутат Кирил Калфин не получи номинация от събранието в Дупница. Той беше официален гост заедно с областния управител Виктор Янев.

„Депутатите от нашия регион си изкарват тихо и спокойно мандатите в парламента. Глас не им се чува, замазват ни очите с дребни пиар кампанийки, но черно на бяло няма нищо свършено за областта и за града. Партиите трябва добре да си направят сметката и да си пренаредят титулярите за предстоящия мач. Старите играчи ни показаха какво могат, време е за смяна”, коментират дупничани.

„Само с Ивайло Константинов ще имаме успех”, категорични са в ГЕРБ-Бобошево. 90% от присъстващите на събранието на структурата в градчето гласуваха за Константинов. Втори остана Кирил Калфин.

В Рила отново беше предпочетен Ивайло Константинов, втори е Емил Гущеров, следван от Кирил Калфин. Четвъртият номиниран беше областният Виктор Янев, четвърта беше Радослава Чеканска.

В Кочериново нещата изглеждат по същия начин – с най-много номинации отново е Ивайло Константинов, след него останаха Емил Гущеров, Кирил Калфин, Виктор Янев и бившият шеф на полицията в Кюстендил Георги Джоглев.

Сега предстоят събрания в Бобов дол, Сапарева баня и Кюстендил.

Герберите в Дупница се опасяват, че дупничани няма да гласуват за кандидат, който не е от града, а и е със слаба активност в парламента. Още повече че левицата издига именно дупничанин в лицето на доскоршния депутат, който на предходните избори събра по-голям преференциален вот от Мая Манолова.

Кой в крайна сметка ще влезе в листата на ГЕРБ, решава централното ръководство.