ГЕРБ за кабинета “Герджиков”: Разчиства терена на БСП

 

33-13-02-goranovСмяната на областните управители е разчистване на терена за управление на БСП. Такова подозрение има в редиците на ГЕРБ, стана ясно от думите на един от ключовите му представители Владислав Горанов. Той призна, че губернаторите, които се освобождават от служебното правителство, са назначени от ГЕРБ и в този смисъл наистина са натоварени с политическа оцветка.

“Но това, което наблюдаваме по биографиите на новите губернатори, е че по един или друг начин те са свързани най-вече с БСП, а някои – с НДСВ”, каза Горанов пред “Нова тв”. Според него това поставяло под съмнение процеса по гарантиране на честни избори.

“Далеч сме от мисълта, че се готвят манипулации, но тези рокади ни навеждат на мисълта, че служебното правителство подготвя терена за следващи процеси”, каза още Горанов. Той видя в средите на БСП еуфория от скорошното взимане на властта.

“Разчитат служебното правителството да разчисти терена с всички кадрови решения, за да може в последствие, ако им се наложи да правят някаква по широка коалиция с представители на други партии, да имат комфорта да не се занимават с подобни кадрови решения”, каза още Горанов.

В сряда кабинетът на Огнян Герджиков смени още 7 областни управители и така общият брой на подменените губернатори стана 20.

И Горанов отрече да се подготвя съвместно управление на ГЕРБ и БСП, макар да призна, че широките коалиции са по-стабилни.

“Някога, когато обществото узрее, ще се стигне до по-широки коалиции, защото те са по-стабилни. Това няма да е мръсно и няма да е скоро”, каза бившият финансов министър.

 

Снимка:

Горанов: Някога, когато обществото узрее, ще има широка коалиция