Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниБългарияГлавчев: Стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори

Главчев: Стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори

„С първото заседание на Министерския съвет стартираме интензивната подготовка на честни и свободни избори на 9 юни. Като служебен кабинет, това е наш първи приоритет. Ще го реализираме стриктно, спазвайки Конституцията и законите на страната, в координация с ЦИК”. Това заяви служебният премиер Димитър Главчев в началото на първото заседание на служебния кабинет.

„Опитите за купуване на гласове и опорочаване на изборите по какъвто и да е друг начин, ще срещнат нашата категорична съпротива”, продължи той.

„Служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях. Предстои предизборна кампания, съмнявам се да има човек, който да не е убеден, че ще е меко казано напрегната. Длъжни сме да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство”, каза Главчев.

„В действията си ще се водим от законите, здравия разум и интересите на българските граждани. Освен подготовката на изборите, ще се фокусираме, разбира се, и върху решаването на неотложни въпроси и проблеми в различните сфери от обществения живот. Държавата няма режим на изчакване. Ще сме на работното си място, за да гарантираме спокойната и ефективна работа на институциите в изпълнителната власт”, каза служебният премиер. „Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свърши много работа в интерес на хората. Пожелавам на всички вас успех и ползотворна работа”, обърна се Главчев към колегите си./НОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular