Гл. инспектор Васил Попов пое шефския пост в РУ – Самоков, досегашният Филип Благоев се върна на стария си пост в „Криминална полиция”

 

Емигрантът Борислав Георгиев, който от 17 г. живее в Америка, през сълзи: Благоев е страхотен професионалист, въведе ред, искам като се върна някой ден в Самоков, да видя един спокоен град – в чужбина не се заключвам

16-03-01-%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b4%d0%b8
Георги Тотков

 

Досегашният началник на полицията в Елин Пелин гл. инспектор Васил Попов официално пое управлението на РПУ – Самоков, вчера. Той поема щафетата от гл. инспектор Филип Благоев. Новоназначеният Васил Попов е женен, с едно дете. Роден е в Самоков, на 45 години е. Той е с 23 години стаж, с богата кариера, издигнал се по върховете и заемал престижни началнически постове. Самоковци го определят като отговорен към работата си и доказал се като професионалист. Новият началник Васил Попов бе представен официално пред колегите си от старши комисар Георги Григоров – директор на ОДМВР – София, и заместника на областната дирекция комисар Георги Тотков.

15-01-01-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb-%d0%bf%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b2
Васил Попов
15-01-01-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%bf-%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b5%d0%b2
Филип Благоев

На представянето началниците от ОД на МВР – София признали, че уважават безкрайно работата на гл. инсп. Филип Благоев, така и не станала ясна причината за освобождаването му от тази длъжност. Благоев отново поема поста като началник на група „Криминална полиция“ – Самоков.

Новоназначеният началник гл. инспектор Васил Попов започнал работа в системата на МВР през 1994 г. и е заемал различни длъжности. Започнал като полицай СПЗО в РУП – Самоков, т.нар. тогава ведомствена полиция към банка „Биохим”. Преминал по всички стълби на йерархията. Работил е като служител към патрулно-постова дейност в районното управление на полицията в Самоков и участък Боровец, младши районен инспектор в РУП – Самоков и след това в продължение на девет години разследващ полицай. Преминал е през всички длъжности по веригата до главен разследващ в ОДМВР – София. От октомври месец 2013 г. заемам длъжността началник на РУП – Костенец. Преди месеци оглави РПУ – Елин Пелин.

В същото врееме самоковецът Борислав Георгиев, който от 17 години живее със семейството си в Америка, звъня в редакцията на вестник „Вяра“, да изкаже подкрепа към работата на бившия началник Филип Благоев. Ето какво заяви той: „Искам да подкрепя гл.инсп. Филип Благоев, заставам зад него и изказвам личната си позиция. Редовно чета електронния сайт на вестник „Вяра“ и виждам в него голям професионализъм в работата му. Евала на това момче. Виждам как милее за града, аз също милея за моя роден град. Аз искам един ден, като се прибера от Щатите, моят град да бъде спокоен, моите деца и внуци да растат спокойно. Да играят, да се веселят и да не искат да ходят в чужбина, а да си живеят в България, и най-вече в Самоков. Разбрах, че самоковската полиция е оглавена от нов началник – Васил Попов. Той самоковец ли е, спомням си – фамилията му е от Райово. Ще застана и зад него, но при едно условие, ако върши същата работа, както си я вършеше Филип Благоев. Целия град, цялата нация трябва да се вдигне на крак в защита на полицията. Искам, като се прибера един ден в Самоков, да видя един спокоен град, да цари спокойствие, в противен случай ще се изселя от там. Мисля, че съдебната власт също трябва да се подчинява на полицията, а не както е в България – полицията залавя престъпниците, а съдебната власт ги пуска. Аз живея в къща в Щатите и около нея нямам ограда, направете си сметка в какво спокойствие живея, не заключвам моята къща, нито съседите се заключват. А в България всичко е с решетки, сякаш живеят хората в затвори. Защо? Както казва Слави Трифонов: „Няма такава държава“. Болно ми е, дано се оправим, дано. Искам моите деца там да живеят”, през сълзи сподели Борислав Георгиев от САЩ.