Sunday, June 16, 2024
HomeНовиниБългарияГоранов: Спекулация е 1000 лева за „Гражданска отговорност" (ВИДЕО)

Горанов: Спекулация е 1000 лева за „Гражданска отговорност” (ВИДЕО)

Между 6 и 10 лева ще е увеличението на данъка на старите коли, категоричен бе финансовият министър

 

„Цена на „Гражданска отговорност” от 1000 лева не стои на дневен ред. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение”. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет, даден след Коалиционен съвет.

„Размерът на цената на „Гражданска отговорност” зависи от много фактори”, коментира още министърът.

„Има смесване на темите с цената на „Гражданска отговорност” и системата „Бонус-Малус”. Всички обаче се обединиха около това, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече. Но дебат за 1000 лева „Гражданска отговорност” няма”, заяви министър Горанов.

Що се отнася до данъците за старите автомобили, Горанов коментира, че увеличението ще е с 6 до 10 лева.

„По наши оценки е малко на фона на целите, които сме си поставили за чистотата на въздуха”, заяви министърът.

Той коментира, че България се е превърнала в гробницата на старите автомобили на Европа.

„Тежестта върху по-старите автомобили не е такава, че да се превръща в непосилно бреме за българските граждани”, коментира още министърът.

Горанов засегна и темата с цените на горивата.

„Ние не произвеждаме суров петрол, цените на горивата у нас следват тенденциите в света”, заяви Владислав Горанов. „Очакванията ни са цените на суровия петрол да се успокоят на нивата, на които са в момента, затова се прогнозира инфлацията да забави темпото си за следващата година”.

„Не е изключена среща с петролната и газовата асоциация, за да се обсъди веригата на доставки, да се прецени и да се докаже на българските граждани, че това са равнищата, които могат да се прилагат в пазарна икономика”, заяви още финансовият министър.

Относно протестите в неделя коментар направи председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

„В немалко от случаите имаше доста провокация на вчерашните протести и се целеше сблъсък между тези, които искаха да се приберат, и тези, които искаха да блокират пътната инфраструктура”, заяви Цветанов.

 

Източник: nova.bg

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/2625990111060273/

RELATED ARTICLES

Most Popular