Saturday, July 27, 2024
HomeСпортГрадешница постигна авторитетна победа над Граничар (Логодаж) с 3:2

Градешница постигна авторитетна победа над Граничар (Логодаж) с 3:2

Мачът се игра на перфектно подготвен терен в Кресна

 

В мач от 21-ви кръг за първенството на Б областна група  „Струма“ 1 на отлично подготвения терен  в град Кресна се срещнаха отборите на Градешница от с. Долна Градешница и ФК Граничар (Логодаж).

Срещата започна отлично за футболистите от ФК Градешница.  Головете за отбора на домакините отбелязаха Симеон Милчев-два и Димитър Бойков-един.

Старши треньорът на Граничар Кирил Христов в откровен стил сподели: „През първото полувреме дадох шанс на футболисти, които по различни причини не са играли до момента в официалните срещи. Всички видяха, че в този вид нашия отбор не е това, което искаме аз и феновете да виждаме. Показахме слаба продукция и ненапразно инкасирахме два гола през първата и още един в началото на втората част. През второто полувреме пуснах в игра капитана Димитър Треновски, Михаил Шлюкарски, Спас Николов, Владислав Спасов. Всичко си дойде на място и нашият отбор заигра коренно различен футбол, приятен за гледане. След като в 49-а минута получихме трети гол, се наложи да извърша в 70-а минута посочените смени с цел подобряване на играта на нашия тим. В 72-ра минута главният съдия отсъди дузпа са спъване на Нино Петров в наказателното поле на домакините, която бе превърната в гол от Денис Стоилов за 3:1. В 76-та минута след пробив на Димитър Треновски топката бе насочена отдясно към Миле Денковски, който с премерен шут от около 20 метра изненада вратаря на домакините за 3:2. Пропуските на нашия тим продължиха. На два пъти неточната стрелба на Михаил Шлюкарски и веднъж на Димитър Треновски бяха причина да напуснем терена в Долна Градешница с наведени глави. Изказвам своето задоволство от играта на Димитър Петков-Макето, който бе в основата на всяка една наша атака и се показа като универсален футболист-достоен пример за подражание“.

От ръководството и треньорския щаб на ФК Градешница споделиха: „Успяхме да победим високо летящия през пролетта отбор на ФК Граничар (Логодаж), в чиито редици личат имена като Димитър Петков-Макето и македонеца Миле Денковски.

С много отсъстващи и две принудителни смени още през първата част, момчетата се оказаха в доста трудна ситуация. Тогава на преден план излязоха себераздаването и характера на всеки един от момчетата и поведохме с 3:0. В последните минути, да си признаем, буквално нямахме сили и гостите заслужено намалиха до 3:2, но все пак успяхме да извоюваме победата.

Благодарим на домакина на стадиона в град Кресна, Георги Спасов, теренът беше перфектно подготвен за двубоя.  Благодарим и на нашите невероятни фенове, които успяха да вдъхнат сили на момчетата“.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular