Даниел Аттарян напира да строи детската градина в дупнишкия жк „Бистрица” за 834 648 лв.

Комисията с председател Крум Милев отваря офертите.

За новия физкултурен салон в ОУ „Н. Рилски” „Стройкомерс” ще се конкурира със „Стандарт строй 2003“ на Антон Костадинов

 

 

Дупнишкият бизнесмен Даниел Аттарян е мераклия да строи нова детска градина в Дупница. За изграждането на нов физкултурен салон в училище „Неофит Рилски” фирмата му „Стройкомерс” ще се конкурира със столичната фирма „Стандарт строй 2003“ ЕООД с управител Антон Костадинов.

Даниел Аттарян

Това стана ясно, след като комисия с председател зам.-кметът на община Дупница Крум Милев отвори в открито заседание днес ценовите оферти на кандидатите по обществена поръчка за изграждане на новата детска градина в жк „Бистрица” и нов физкултурен салон в ОУ “Неофит Рилски”. Прогнозната стойност за новата детска градина, която ще бъде за 100 деца, е в размер на 838 000 лв. без ДДС, включваща проектиране, строителство и цялостно обзавеждане, а за физкултурния салон сумата е 207 250 лева без ДДС. Срокът за реализация и за двата обекта е по 240 дни. Кандидатите бяха две фирми, като и двете бяха допуснати до този етап.

“Стройкомерс” ЕООД е с оферти и по двете позиции, като предложенията са съответно 834 648 лв. без ДДС за детската градина и 206 214 лв. без ДДС за физкултурния салон. Софийската фирма “Стандарт Строй 2003” ЕООД е с оферта за спортното съоръжение в размер на 205 000 лева без ДДС. Победителите се определят на база техническо предложение и цена, като в срок кметът на община Дупница инж. Методи Чимев ще обяви решението и премине към сключване на договори.

Детската градина ще бъде изградена в района на голямата поляна при последната спирка в най-големия жилищен квартал на града, след като теренът бе закупен от общината. Физкултурният салон в ОУ “Неофит Рилски” пък е опасен и повече от 20 години не функционира. Той ще бъде съборен и на неговото място изградено новото съоръжение.