Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБанскоДанъчни налазиха Банско, провериха 62 заведения, 10 ресторанта са под наблюдение, спипаха...

Данъчни налазиха Банско, провериха 62 заведения, 10 ресторанта са под наблюдение, спипаха ски гардероб без касов апарат

 

265-02-04-BANSKO-  IMG_2875

Служители на НАП нападнаха заведенията в Банско в разгара на зимния сезон. 62 проверки са извършени от инспекторите от отдел „Оперативни проверки“ на ТД на НАП – София само за първите два дни от зимната кампания. Данъчните правят проверки съвместно с екипи от МВР и представители на общинската администрация в Банско, скрити и явни, за инвентаризации и реално отчитане на оборотите.

10 от най-посещаваните заведения за обществено хранене в курорта са поставени под постоянно наблюдение, с физическо присъствие на служители на агенцията. Целта е да се сравняват оборотите, отчитани за минали периоди с регистрираните по време на проверката и при наличие на съществени различия фирмите да бъдат предлагани за пълна ревизия.

Паралелно с това инспекторите от ТД на НАП – София проверяват ски гардеробите, търговските обекти и ски съоръженията в Банско, Добринище, Разлог и Баня. Именно тук са регистрирани и най-драстичните нарушения на законодателството. Ски гардероб е работил без наличие на фискален апарат. Това дава основания на инспекторите да поискат запечатване на обекта за срок от един месец.

Още един обект в Банско ще бъде запечатан заради неиздаване на дневни отчети от фискалния апарат. Възстановяването на работата на запечатаните обекти може да стане само чрез административен съд и след плащане на наложените санкции.

Приоритет в работата на екипите ще бъдат и съвместните проверки с общинската администрация, които ще са насочени основно към апартхотелите в града. Чрез фиктивна резервация в интернет, която ще играе ролята на контролна покупка, инспекторите ще проверяват всичко, свързано с данъчното и осигурително законодателство в тези т.нар. частни квартири.

В хода на кампанията предстоят и нощни проверки, които ще се осъществяват съвместно със служители на полицията.

В курортния град е изграден координационен център, където ежедневно се отчитат и планират дейностите на съвместните проверки.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular