Даряват общински имот за черква в Сандански

ОбС шефът Георги Георгиев и кметът Кирил Котев
  • На ОбС сесията граждани поставиха питания пред кмета Котев

 

Общински имот ще бъде дарен безвъзмездно за построяването на храм в квартал “Смилово” в Сандански. Това решиха общинските съветници с 24 гласа „за” на заседание на ОбС. Предложението е на кмета Кирил Котев. На сесията градоначалникът отговори на много питания и проблеми на граждани. На въпроси за обществена тоалетна в централна градска част кметът веднага отговори, че такава ще има и се работи по въпроса.

Цветан Тасев

Цветан Тасев повдигна въпроса за паркомясто на ул. “Соколова скала”, където живее и има ежедневни проблеми с прибиране на автомабила си като инвалид. Той сподели своето “ходене по мъките” и въпреки че е поставил проблема си и по-рано пред общината, все още няма решение. Кметът Котев отговори, че ул. “Соколова скала” е еднопосочна и няма как по закон да се обозначат паркоместа за инвалиди, но го покани на среща, където да обсъдят промени и възможни решения.

Георги Илиев (на преден план)

Гражданинът Бойко Станоев постави личен въпрос за реализиран строеж в негов поземлен имот в с. Лиляново и че след двегодишно чакане няма решение по въпроса. Упрекна кмета и общинския съветник Явор Аргиров, с които е провеждал многократно срещи, в пасивност. Аргиров поясни, че нивата, на която е собственик Бойко Станоев, е застроена от 1957 г., а той има сведения, че тормози живеещите в жилищната сграда.

Живко Иванов, Виолета Ждрапанска, Андон Ризов

Поясни още, че е проведена среща с дъщерята на Станоев и има възможност за обезщетение с друг имот след разглеждане на вариантите. От своя страна Станоев е завел съдебно дело и очаква да се срещнат в съда. На сесията бе избран нов зам.-председател на ОбС – Георги Илиев от РЗС.