Девойките на “Рилски” с лошо начало за годината – тежка загуба с 58:79 от “Балкан”

 

 

10-14-05-vasil-samokovki-v-beli-ekipi-ne-okazaha

Самоковки (в бели екипи) не оказаха почти никаква съпротива на домакините от Ботевград.

 

Горчив хап трябваше да преглътне в първия си мач през новата година женският баскетболен тим на “Рилски спортист”. Водената от Борислав Трифонов селекция падна тежко с 58:79 при визитата си на “Балкан” и разделя таблицата във временното класиране на две, заемайки 5-о място от 10 отбора.

Въпреки че допуснаха трета загуба от началото на сезона, самоковки са само на точка от третото място, окупирано в момента от “Черно море Одесос”. В следващия кръг представителките на рилския град отново гостуват, този път на “Тони 7” (Сливен). Мачът е в събота от 16,00 ч в зала “Васил Левски”.

Срещата в Ботевград премина изцяло под диктовката на домакините, които с невероятна първа четвърт прекъснаха в зародиш устрема на съперника – 28:12. До полувремето цифровото изражение набъбна още повече (51:30), а силите на “скиорките” стигнаха само за повече точки в последния период, взет с 15:10.

Състезателките на “Рилецо” тотално изгубиха борбата под коша (28:41), а отделно от това постигнаха и едва 30% успеваемост при изстрелите си от близко разстояние (14/46).

С действията си на паркета изпъкна единствено Христиана Гелова, която за 31 минути игра записа на сметката си 25 точки и 5 откраднати топки. Никол Николова добави 11 пункта, а останалите момичета в бяло така и не съумяха да достигнат двуцифрен актив.