Friday, June 21, 2024
HomeНовиниБългарияДелото „Цалапица”: Бизюрев призна, че е пребил Димитър до смърт заради обидни...

Делото „Цалапица”: Бизюрев призна, че е пребил Димитър до смърт заради обидни думи

Близките на убития организираха нов протест пред сградата на прокуратурата в Пловдив

Рангел Бизюрев, заподозрян за убийството на Димитър Малинов, се изправи за първи път пред съда днес. Той разказа, че е пребил 24-годишния мъж заради обидни думи по негов адрес. За целта накарал близнака Борислав – считан за помагач, да се свърже с Димитър и под претекст, че ще му даде заем от 100 лв., да го убеди да се срещнат. Борислав взел жертвата с кола. На съседната улица ги чакал Рангел. Там било извършено и бруталното престъпление.

След това двамата мъже изоставили тялото на улицата, разходили се с колата из селото и се върнали, за да качат трупа. Борислав посъветвал Рангел да вземе мобилния телефон на жертвата и да го изхвърли в канал. След това дошъл и вторият близнак, който помогнал за заравянето на трупа. Братята отказаха да дават обяснения.

Междувременно пред сградата на прокуратурата в Пловдив близките на убития Димитър Малинов и жители на Цалапица организираха протест. Те настояват обвинението към близнаците да бъде променено и вместо за укривателство, да бъде за съучастничество в убийството./НОВА

RELATED ARTICLES

Most Popular