Джулиан Асандж взриви мрежата с култов коментар за Тереза Мей и титаничната й битка с Русия

 

Създателят на WikiLeaks Джулиан Асанж, който продължава да се укрива в посолството на Еквадор в Лондон, коментира ситуацията с изгонването на 23 руски дипломати от Великобритания във връзка с отравянето на бившия полковник от ГРУ Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

“Тереза Мей е в сложно положение. Ако Москва със сигурност стои зад отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с нервно-паралитично вещество, то това най-вероятно е направено с цел да провокира реакция от страна на Великобритания и Русия вече е пресметнала действията си. Този капан може да бъде избягнат с много находчив ход, написа създателят на WikiLeaks, цитиран от световните агенции.

“За съжаление, публичното изявления на Мей беше съвършено предсказуемо. Неудачният опит да бъде изгонен руският посланик може да се разглежда единствено като слабост, като липса на увереност във вината на Кремъл или като позиция на британското МВнР, че руският посланик в момента е полезен за Великобритания както никога досега”, обобщи Асанж в своя Twitter. – И забравих да кажа, че Мей е пълна глупачка, посочва в заключение Асанж.