Димитър Танев напусна лидерския пост в ГЕРБ – Петрич след изпадането от листата за НС, кметът Бръчков зае мястото му

 

242-01-08 Dimitar-Tanev
Димитър Танев

Петричкият депутат Димитър Танев се отказа от лидерския пост на ГЕРБ в южната община. Решението му да напусне ръководното място идва само дни след като стана ясно, че той не влиза в кандидатдепутатската листа на партията за предстоящите парламентарни избори. Така постът временно ще бъде зает от кмета на Петрич Димитър Бръчков.

08-01 Димитър Бръчков
Димитър Бръчков

Вчера изпълнителната комисия на ГЕРБ прие мотивите за отказ на Димитър Танев и със свое решение го освободи от председателската позиция на ПП ГЕРБ в Петрич.

Димитър Танев сам потвърди новината и подчерта, че въпреки станалото животът продължава. „Аз не съм калинка да прелитам от партия на партия, аз съм част от партия ГЕРБ и това няма да се промени, нито пък ще повлияе на работата ми като член на партията. Мотивите ми са лични, ще ги запазя за себе си”, каза Танев.

Временно него поста лидер на ГЕРБ ще заеме кметът Д. Бръчков, който заяви: „Поемам поста само временно – до провеждане на събрание за избор на лидер. Категоричен съм, че няма да съвмествявам двете длъжности по никой начин”, каза кметът Димитър Бръчков.