Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаДобра новина! Община Дупница се пребори за още 445 000 лв. за...

Добра новина! Община Дупница се пребори за още 445 000 лв. за ремонта на улиците „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“

Община Дупница успя да издейства и осигури още 445 000 лева за ремонта на улиците “Венелин” и “Седма рилска дивизия” в Дупница. Двете натоварени трасета бяха одобрени частично за 50% финансиране от МРРБ с решение на Министерски съвет. Това наложи Община Дупница да поеме останалата сума за ремонтните дейности от собствени приходи.

“Въпреки това бяхме настоятелни пред министерството и искахме дофинансиране на обектите. Водихме дълга кореспонденция по темата. В крайна сметка успяхме да стигнем до резултат и подписах официално споразумението за тези допълнителни пари. По този начин облекчаваме общинския бюджет и можем да насочим още средства към допълнителни инфраструктурни инвестиции”, заяви изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова.

Олга Китанова

През миналата година, Община Дупница бе кандидатствала за 1 800 000 лева за цялостен ремонт на двете улици и сумата бе одобрена, като трябваше да се осигури от Фонда за инфраструктурни проекти на общините. Впоследствие средствата по всички общински одобрени проекти бяха редуцирани от държавата и разликата да бъде за сметка на местните бюджети.

Двете улици са изцяло ремонтирани – изградени тротоари, подменен водопровод, преасфалтирани и вече поемат голяма част от автомобилния поток, с което облекчиха движението през централна градска част, съобщават от общинската администрация.

RELATED ARTICLES

Most Popular