Добра новина! Община Дупница се пребори за още 445 000 лв. за ремонта на улиците „Венелин“ и „Седма рилска дивизия“

Община Дупница успя да издейства и осигури още 445 000 лева за ремонта на улиците “Венелин” и “Седма рилска дивизия” в Дупница. Двете натоварени трасета бяха одобрени частично за 50% финансиране от МРРБ с решение на Министерски съвет. Това наложи Община Дупница да поеме останалата сума за ремонтните дейности от собствени приходи.

“Въпреки това бяхме настоятелни пред министерството и искахме дофинансиране на обектите. Водихме дълга кореспонденция по темата. В крайна сметка успяхме да стигнем до резултат и подписах официално споразумението за тези допълнителни пари. По този начин облекчаваме общинския бюджет и можем да насочим още средства към допълнителни инфраструктурни инвестиции”, заяви изпълняващата длъжността кмет на Община Дупница Олга Китанова.

Олга Китанова

През миналата година, Община Дупница бе кандидатствала за 1 800 000 лева за цялостен ремонт на двете улици и сумата бе одобрена, като трябваше да се осигури от Фонда за инфраструктурни проекти на общините. Впоследствие средствата по всички общински одобрени проекти бяха редуцирани от държавата и разликата да бъде за сметка на местните бюджети.

Двете улици са изцяло ремонтирани – изградени тротоари, подменен водопровод, преасфалтирани и вече поемат голяма част от автомобилния поток, с което облекчиха движението през централна градска част, съобщават от общинската администрация.