Доброто е живо! Качват хора с увреждания до Бъбрека в Рила

Петима герои с увреждания успяха да се изкачат до езерото Бъбрека в Рила.

Благодарение на големите сърца и здравите ръце на 50 доброволци трудноподвижните хора успяват да стигнат до третото по височина от Седемте Рилски езера, намиращо се на 2282 метран.в.

„Имахме най-красивия слънчев и истински зимен ден.Нашите 5 участника със затруднена подвижност бяха придружени от 50 доброволеца, пристигнали от Варна, Силистра, Лакатник, Дупница, Пазарджик, София.

Алекс, Милена, Любчо, Злати, Дани бяха нашите истински герои.

Всички доброволци бяха невероятни – никой повече и никой по-малко. Всеки даде всичко от себе си, за да види усмивката на лицето на другия“, разказват от фондация “Ела и Ти”, която повече от 6 години помага на трудноподвижни и напълно неподвижни хора да посещават българските планини, пещери, езера и язовири.

В рамките на един ден хора с увреждания и доброволци катерят славния и красив път до езерото Бъбрека. Чрез специални носилки планинарите преминават през различни изпитания на планинския релеф и мисиите им са успешни. А щастливите лица на трудноподвижните хора в прегръдката на Рила планина, са наистина най-голямата награда за всички участници.

От фондация „Ела и ти“ благодариха на всички, помогнали за успешната реализация. Специална благодарност се изказва напланинските спасители от отряд Дупница, които са участвали в акциятаи са предоставили безвъзмездно три шейни.