Friday, June 21, 2024
HomeНовиниСвят„Довършете ги!“, написа върху израелски снаряд бившата посланичка на ООН Ники Хейли

„Довършете ги!“, написа върху израелски снаряд бившата посланичка на ООН Ники Хейли

Тя направи това, докато обикаля обекти в близост до северната граница с Ливан

Бившата посланичка на ООН – Ники Хейли, написа „Довършете ги!“ върху артилерийски снаряди по време на посещение в Израел в Деня на паметта. Това показват снимки в социалната платформа „Х“ на Дани Данон, член на израелския парламент, който я придружаваше по време на пътуването.

Посещението ѝ на северната израелска граница се състоя ден след израелски удар, при който загинаха 45 души в лагер за разселени палестинци в Рафах. Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху определи удара като „трагична грешка“.

Посланието на Хейли затвърждава предишните ѝ настроения по време на интервю за Fox News, в което тя осъди нападенията на „Хамас“ и призова Нетаняху „да ги довърши“.

„Ще кажа това на Нетаняху – довършете ги. Приключете с тях. „Хамас“ направи това, знаете, че Иран стои зад него, довършете ги. Те трябва да си платят, по дяволите, за това, което току-що направиха“, каза тогава Хейли.

„Всеки четвърти техен съсед е бил убит или взет за заложник в Газа. Никоя друга държава не би приела това, Израел също не трябва да го приема“, каза тя пред Си Ен Ен.

Ники Хейли също така потвърди ангажимента си към Израел, като заяви: „Не слушайте какво се говори в медиите. Уверявам ви: Америка е с Израел!“/БТВ

 

RELATED ARTICLES

Most Popular