Договорът за мача за световната титла между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа пристига на 11 декември

На 11 декември ще пристигне договорът от IBF за мача за световната титла между Кубрат Пулев и Антъни Джошуа. Това съобщи на специална пресконференция в Пловдив адвокатът на Пулев Джон Уърт. По думите му двете страни ще имат 30 дни, за да договорят срещата. Ако това не стане, ще се премине към търг.

“Ако успеем да направим мача, това ще е страхотно”, каза юристът. „В бокса има правила и те трябва да се спазват“, каза пък Кобрата. Пресконференцията днес бе по повод предстоящата съботна боксова гала в Колодрума.

Според мениджъра на братя Пулеви Ивайло Гоцев, това няма да бъде просто една галавечер. „Ще бъде уникален спектакъл, който ще бъде зареден с много силна енергия и емоции. Може би сълзи, може и с усмивки, но ще има всичко за всеки”.

В галавечерта ще има и женски бокс. Ще участва Джоана Номеруе, която е родена в София. В галата ще се включи и младият пловдивски боксьор Пенчо Цветков, както и двукратният шампион на Украйна Игор Шевадзутский.

Кулминацията ще е мачът между Тервел Пулев и Дешон Уебстър.

„Мисля, че срещата и цялата галавечер ще предизвикат нужния интерес. Ще покажа своя талант и противникът ми ще покаже неговия. По-важно е мачът да бъде спечелен, а не как ще стане това – с нокаут или не. Моята цел е да победя”, подчерта по-младият от братята Пулеви.

Кобрата пък го подкрепи, като изрази надежда да се получат хубави боеве. “Ще се радвам и друг път да има боксови гали в Пловдив и това да стане традиция за града. И в бъдеще ще се постараем да направим мачове в Пловдив, които да носят радост”, добави Кубрат Пулев.