Докато шофьорът е в почивка: Източиха 700 литра дизел от спрял тир в Монтанско

police

Неизвестни са изпразнили резервоарите на тир с полска регистрация, източвайки 700 литра дизелово гориво, докато шофьорът почивал на отбивка по главния път Е-79 край с. Смоляновци в община Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Кражбата е станала между 00:00 и 04:00 часа на 10 февруари. Тогава шофьорът, който е полски гражданин на 55 години, спял в кабината. Когато решил да тръгне, той разбрал, че няма гориво и подал сигнал в полицията. На място е направен оглед и е започнато разследване.

От полицейската дирекция в Монтана съобщиха, че кражбата е поредната в Монтанско, която става по пътя на товарните камиони към моста при Видин-Калафат.

В края на 2023 и началото на 2024 г. край селата Винище и Смоляновци станаха няколко подобни кражби, при всяка от които бяха източени от 500 до 1000 литра дизелово гориво от камиони с чуждестранна регистрация.

На два пъти бяха залавяни групи крадци, от които бяха иззети туби с източено от тировете гориво. В единия случай беше иззет и техен автомобил. Въпреки това кражбите не спират, но в последния месец честотота им намалява./БТА