Домусчиев с остър коментар за закона за концесиите и ветото на президента

domuschiev

Факт е, че държавната администрация не работи и всеки се оправдава с липсата на парламент и т.н. И това не е добре за бизнеса. Ние бяхме първата организация, която се обяви с декларация, когато се каза, че се върви към предсрочни избори и че това не е добре за бизнеса. Това заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев в ефира на Канал 3. Той коментира отново и наложеното вето върху закона за концесиите.
„Как няма да реагираме остро. Аз и моите колеги загубихме 6 месеца в срещи, този закон касае най-вече общините. Отишъл Митко Манолов, отишли няколко политически партии и казват, че този закон е корупционен и аз го отменям. За какво си губихме времето 6 месеца?”, зададе риторичен въпрос председателят на КРИБ.
И идва някой и го отменя с едни мотиви, които са смешни. Включително и синдикатите, и колеги, които го критикуват, показва, че те не са го чели и са с едни доводи, които са смешни.

Председателят на КРИБ заяви, че от организацията са инициирали среща с президента Румен Радев, но тя все още не се е състояла.
„Ние го поканихме да проведем среща при него, включително по темата със закона за концесиите. Такава среща не се е провела до момента и няма индикации да се проведе”, обясни Домусчиев. Той проговори и за инвестицията си в завод в Пещера. „Това е един завод, такава една инвестиция не става от днес за утре. При една такава инвестиция, за да започне строителство, минават години”, посочи той и заяви, че заводът е една от последните му инвестиции в България. Зарекъл съм се да не давам концесии в България.
Председателят на КРИБ коментира и политиката и политическите партии. „Погледнете ръста на инвестициите в последните години и се замислете това дали е случайно. Знам, че от срещите ми с чужди инвеститори, усещам, че желанието да се инвестира в България не е много голямо”, каза още той.
„Ако трябва да говорим за КРИБ, ние винаги сме били против всичко, което се прави, или не се прави в полза на бизнеса. При ГЕРБ също имаше проблеми. В крайна сметка независимо от нашите призиви, не се направиха промени в социалната сфера, в сферата на сигурността и администрацията, от друга страна имаше една предвидимост и една сигурност”, заяви Домусчиев и допълни, че именно по времето на ГЕРБ е бил безпрецедентният протест от страна на бизнеса, но в крайна сметка резултатът от този протест е налице.
„Аз смятам, че при това правителство се направи най-много, но ние имаме критики и към него и пред всички правителства преди него”, коментира председателят на КРИБ.
Що се отнася до БСП, той каза, че „Тъй като повечето политически партии тръгват със заучени фрази, много е трудно да се прецени. Искам да ви кажа, че най-голямата експертност е при нас. При нас са хората, които правят БВП. Техните експерти в кавички, не съм прочел в СВ-тата им да са ръководили голяма фабрика. Двете големи политически партии ГЕРБ и БСП не са дошли да се допитат до нас, посочи още той.
А още в началото на предаването водещата Илияна Беновска по традиция му подари червена ябълка.