Досегашният управител на ВиК-Шумен Илиян Илиев оглавява водното дружество в Перник

Илиян Илиев

Илиян Илиев поема поста, след като изберат нов управител на шуменското дружество

 

Досегашният управител на ВиК-Шумен Илиян Илиев е избран за шеф на водното дружество в Перник. Това е станало на Общото събрание на акционерите на ВиК-Перник. Кандидатурата му е предложена от държавата, която притежава 51% от капитала на дружеството, съобщи БНР. Илиян Илиев ще замени на поста досегашния управител на ВиК-Перник Иван Витанов, до чието отстраняване се стигна след проведения на 20 ноември протест на перничани заради драстичния спад на обема на язовир „Студена“. Рокадата ще стане факт, след като изберат нов управител на шуменското дружество. Очаква се Илиян Илиев да встъпи официално в длъжност през следващата седмица.

Кметът на Радомир Пламен Алексиев, който е представителят на общината в Общото събрание на акционерите на ВиК, е гласувал против кандидатурата на Илиян Илиев. “Реално той е предложен, избран от държавата. Ние не познаваме Илиев. Освен това казусът с неговото освобождаване от поста му – управител на ВиК-Шумен, не е решен“, коментира той.

Илиян Илиев беше освободен преди дни от поста управител на ВиК-Шумен. Общината, която има 23% дял в дружеството, внесе в съда искане за спиране на вписването на новия управител на ВиК в Търговския регистър. Така Илиев не може да поеме управлението на ВиК-Перник до провеждане на конкурс за управител на дружеството в Шумен.