Драмата в Прилеп: Обвиниха дядото на блъснатото дете в умишлено убийство на шофьора

Снимка - Флагман

Окръжна прокуратура Бургас привлече към наказателна отговорност дядото на прегазеното от камион дете в село Прилеп. Той е задържан за 72 часа с прокурорско постановление
46-годишният мъж с инициали С.Д. е обвинен за това, че умишлено е умъртвил водачът на камиона, прегазил детето.
Бащата и чичото на детето, които също бяха задържани, са освободени.
Установено е, че убийството е осъществено с нож, с който е причинена рана в левия прасец на обвиняемия, съобщиха от прокуратурата. Срещу дядото е повдигнато обвинение за умишлено убийство по чл. 115 от НК, за което се предвижда от 10 до 20 г. затвор.

Предстои в следващите дни да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”.
На 28 август към 15,20 часа детето е изскочило изненадващо на пътя. Почина на място. Към мястото на инцидента се отправили близки роднини на момчето, които празнували в близост личен повод. При идването на полицейските служители 57-годишният водач на камиона е открит в кабината мъртъв.

Установено е, че са му нанесени удари с юмруци, както и прободна рана в областта на левия крак. Мъжът е починал от кръвозагуба. Той е от Варна.
Извършени са множество действия по разследването – оглед на местопроизшествие, разпит на свидетели, освидетелстване на лица, изземване на сравнителни образци, ДНК и дактилоскопия и др.

Междувременно във връзка с инцидента на територията на община Сунгурларе се се извършва операция на полицията, чиято цел е ограничаване на евентуалното напрежение и с цел превенция на престъпността в малките населени места, противодействие на битовите престъпления и контрол върху лицата, шофиращи след употреба на алкохол или наркотични вещества, добавят от ОДМВР-Бургас.