Драма! Инфаркт покоси 76-годишния В. Тасков от Кюстендил пред семейството му на преход в Езерата

 

Възрастен дядо от Кюстендил издъхна на Седемте рилски езера пред очите на дъщеря си. Драмата разтърси десетки туристи. 76-годишният кюстендилец според запознати се казва В. Тасков. Той е получил инфаркт в района на Рилските езера. Това съобщиха от Планинската спасителна служба (ПСС) при БЧК. Направени са опити за реанимация, но въпреки това мъжът е починал. Късно вечерта той е бил транспортиран от планината.

Според запознати с трагичния инцидент Тасков тръгнал на прехода с дъщеря си и съпругата си. На едно от езерата му станало лошо. Веднага бил извикан екип на Планинската спасителна служба. Пристигнали на място, те установили, че възрастният мъж е получил инфаркт и веднага започнали да го реанимират. По правило реанимационни дейности се извършват 30 минути, но спасителите реанимирали мъжа два часа заради дъщеря му, казаха очевидци. Въпреки това усилията им били безуспешни.

От Спасителната служба съобщиха и за втори регистриран инцидент с турист за последното денонощие. Френски гражданин е счупил крака си в района на Драгалевския манастир. Оказана му била необходимата помощ, транспортиран е в лечебно заведение.