Дубълът на “Рилецо” отвя “Чавдар” с 97:72 на старта на Първата шестица

 

 

22-14-02-vasil1-samokovci-v-beli-ekipi-naredihaВторият тим на “Рилски спортист” започна с категоричен успех надпреварата в Първата шестица на баскетболната “А” група. Самоковци разбиха с внушителните 25 точки разлика състава на “Чавдар” – 97:72, и продължават с убедителните си игри през новата година – четири победи от четири мача.

Възпитаниците на Даниел Клечков наложиха волята си още от самото начало на срещата, но така и не успяваха да се откъснат в резултата и на полувремето светлинното табло в “Арена Самоков” показваше 51:44. От своя страна гостите от Троян се бореха здраво и оказаха сериозна съпротива на съперника, макар че дойдоха без някои от основните си състезатели.

В крайна сметка интригата в двубоя се запази до последната четвърт, в която домакините най-сетне успяха да изригнат с поредица от хубави отигравания и след като взеха периода с 26:10, стигнаха до изразителния успех.

“Скиорите” бяха безупречни от линията за наказателни удари (7/7), извадиха добър коеф. на успеваемост от близко разстояние (58%), а и взеха без проблеми борбата под коша – 45:27.

Страхотно включване показаха резервите Мирослав Васов, Георги Бързаков и Николай Гелов. Тримата мушнаха общо 41 пункта за радост на малкото зрители по трибуните, а двуцифрено изражение от точки оформиха още Николай Стоянов (18) и Цветомир Акимов (16).

В следващия кръг “Рилски-2” гостува на дубъла на “Левски”. Сблъсъкът е в неделя (5 февруари) в столичната зала “Триадица”.

 

На снимката: Самоковци (в бели екипи) наредиха 4 поредни победи в “А” група.