Дуото на “Бороборд” Неда Пенчева и Борис Петров със сребро и бронз от Bulgarian Rookie Fest

 

23-15-05-pencheva-vliavo-narushi

Самоковските бордисти Неда Пенчева и Борис Петров не спират да затвърждават отличната си спортна форма в различните надпревари през сезона. Този път двамата състезатели на “Бороборд” спечелиха съответно сребърен и бронзов медал от Bulgarian Rookie Fest – кръг от световното първенство по слоупстайл за деца и младежи в Пампорово.

Пенчева бе над всички в категорията на момичетата до 13 г., нарушавайки абсолютната доминация на сноубордистките от Русия. Дарованието изуми присъстващите с отлична техника и страхотни скокове и приземявания, които в крайна сметка й донесоха заслужено място на подиума.

Петров пък бе изпреварен единствено от представители на Русия и Румъния, преборвайки се за третото място и бронзовия медал при момчетата до 15 години.

Именно в родопския курорт преди 2 седмици Неда и Борис избухнаха за първи път. Те станаха тройни републикански шампиони – в слалома, в гигантския слалом и в слоупстайла, хвърляйки в луда радост съотборници и треньорски щаб.

Bulgarian Rookie Tour, което е кръг от световното първенство по слоупстайл за деца и младежи World Rookie Tour, премина при отлична организация от страна на домакините, които се бяха погрижили всички спортисти да се чувстват като у дома си.

 

На снимката: Пенчева (вляво) наруши хегемонията на руските бордистки с второто си място в Родопите.