Дупница приема втория турнир от Евролигата по софтбол

Момичетата от Дупница и наставникът им Николай Пилев са мотивирани да постигнат само победи пред собствена публика.
  • „Ейнджълс” излиза за три победи срещу унгарските „Редс” и „Ерд” и хърватския „Принс”, за да си осигури класирането в Топ 4 на надпреварата

    Дупнишкият клуб по софтбол „Ейнджълс” ще се опита да си подпечати класирането в Топ 4 на Евролигата. Вторият турнир от тазгодишната надпревара ще се проведе в Дупница на 25 и 26 май. В него ще се включат „Астрос”, „Редс” и „Ерд” от Унгария и „Принс” от Хърватия. Очакванията са, че нашите момичета отново ще бъдат над всички и с помощта на дупнишката публика ще завоюват само победи, които ще им осигурят класирането сред най-силните четири и на теория. Дупничанки няма да играят единствено срещу „Астрос”, тъй като вече се срещнаха с него и го победиха с внушителното 23:8.
    Тази година в Евролигата, освен българките, участват още три отбора от Унгария, два отбора от Словакия и по един от Чехия и Хърватия.
    Първият кръг от престижния турнир за този сезон се състоя на 4 и 5 май в чешкия град Куновице, където „ангелите” записаха три убедителни успеха и само едно поражение.
    „Очаквам доста солиден сблъсък с „Принс” (Загреб) в събота, които са и основните фаворити за втория кръг от Евролигата. Ако всичко мине нормално, се надявам, че унгарските съперници няма да ни изненадат в неделните мачове. Имаме малко кадрови проблеми по състава поради пролетни вируси. Надявам се, че момичетата ще се оправят и ще бъдат на линия за срещите. Може да се получат някакви въртележки, но при две победи от трите мача, които ще изиграем в Дупница, ще се класираме сред първите четири, което е и нашата цел. Следващия уикенд в Будапеща ще се състои третият кръг от надпреварата, но ние почиваме тогава, тъй като ще сме си изиграли мачовете. Тогава ще чакаме само да видим класирането във финалната четворка”, каза пред „Вяра” наставникът на „Ейнджълс” Николай Пилев.