Sunday, June 23, 2024
HomeРегионДупницаДупница се включва в кампанията „Работа в БГ туризма”

Дупница се включва в кампанията „Работа в БГ туризма”

Служители на Бюрото по труда ще информират работодатели и безработни на открито на пл. „Свобода”

Иновативна кампания, насочена към заетост в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството, ще проведе  Бюрото по труда в Дупница тази седмица. Инициативата е на Агенцията по заетостта, като на местно ниво ще се проведе на площад „Свобода”, където ще има шатра на ведомството. От  7  до 11 юни между 10,00 и 14,00 часа там всеки делничен ден търсещите работа и работодателите от бранша ще могат да се срещнат лично или пък да получат изчерпателна информация за изискванията и възможностите за работа в обектите на туризма от цялата страна. За да могат възможно най-бързо и най-голям брой представители на бизнеса и търсещи работа да получат подкрепа от държавата, експертите от Бюрото по труда ще съдействат на посетителите и с информация и консултации за различните актуални възможности за финансово стимулиране както при наемането на безработни лица, така и за тяхната мобилност, предварителното или последващо обучение за придобиване на професия или компетентности.

„Кампанията ще даде възможност бизнесът да избира сред предварително информирани кандидати от цялата страна. Целта е по този начин още в началото на туристическия сезон да се осигурят възможно най-бързо все още липсващите кадри за успешно функциониране на бранша. Очакванията са бързата и оперативна подкрепа да улесни осигуряването на достатъчно работна сила след престоя поради ограниченията по повод разпространението на COVID-19”, каза директорът на Бюрото по труда Виолина Лазова.

За да се включат в кампанията, работодателите, опериращи в сферата на туризма, е необходимо да заявят своите свободни позиции, като подадат заявки за свободни работни места. Осигурена е възможност за лесно и удобно изпращане на заявките в бюрата по труда по електронен път чрез електронната услуга на Единния портал за електронни услуги на ДАЕУ, която може да се намери на сайта на по заетостта, както и чрез Системата за сигурно електронно връчване (ССЕВ), по електронна поща, чрез лицензиран пощенски оператор или присъствено, в бюрата по труда, напомнят от ведомството. Заявените работни места ще бъдат предлагани на кандидати от цялата страна. От агенцията препоръчват на работодателите да подадат заявките си до 4 юни, а за пълно и коректно посочване на изискванията към кандидатите и предлаганите условия за работа – да ползват посредническите услуги на Бюрото по труда, на чиято територия е обектът на работа.

Регистрираните безработни, както и други, търсещи работа в туризма, ще бъдат уведомени за кампанията и към тях ще бъде отправена покана да се включат в срещите с работодателите.

Юлияна КОЛЧАКОВА

 

RELATED ARTICLES

Most Popular