Дупничанинът Добри Радев е първият българин с покана за битки в една от най-престижните световни вериги по кикбокс

Отляво надясно: Драгомир Кацаров, Кирил Чакъров, Доброслав Радев, Ани Минкова и Красимир Сулев
  • Най-голямата ми цел е да се бия в Glory, където играят само най-добрите на планетата, категоричен е Добри

  •  Уверен съм в играта си, знам какво да правя на ринга

  • Кирил Чакъров: Целта ни е Добри да стане една от най-големите световни звезди в този спорт

Дупничанинът Доброслав Радев е първият българин, който има предложение да се бие в престижната верига по кикбокс King of the kings. Предложението е дошло лично от най-изтъкнатия треньор в целия свят Майк Пасение и доказани мениджъри, които са определили момчето от Дупница като „бъдещата световна суперзвезда на кикбокса”.
Както вече „Вяра” писа, спортист номер 1 на града за 2018 година беше на подготовка в Холандия и се прибра в средата на седмицата. Там Добри тренираше в амстердамския клуб Mike’s Gym. Клубът има реномето на най-престижния на планетата, а треньорът Майк Пасение е признат от всички като най-силния наставник, който успява да открие нешлифовани диаманти в кикбокса и да ги превърне в световни звезди.

Всички в СК „Патриот” посрещнаха Добри след завръщането му от Холандия.

„Всеки ден поддържахме контакт по два пъти, чувахме се след всяка тренировка на Доброслав – както с него, така и с мениджъра Вълчо Ангелов. Той е много близък с треньора Майк Пасение. Вълчо ми превеждаше дословно какво е казал наставникът за нашето момче, Добри дори не знаеше за някои неща. Майк е останал с много добри впечатления. Още след втората тренировка беше започнал да разпитва откъде е Добри, колко титли има, колко професионални мача има зад гърба си. Вълчо беше категоричен, че досега това не се е случвало с нито един българин. Това е най-големият треньор в света и ние сме много горди, след като има такъв интерес. Това показва, че продуктите на нашия клуб, така да кажем, се развиват в правилна насока”, заяви главният треньор и президент на СК „Патриот” Кирил Чакъров.

Спортист номер 1 на Дупница с най-добрия треньор – Майк Пасение.

Така, след само две седмици тренировки, Добри вече има покана за участие в престижната надпревара. King of the kings показва на световната сцена по-младите бойци и се явява последна крачка преди Меката на кикбокса – веригата Glory. Въпросното шоу събира на едно място най-успешните състезатели в света. Битките в него се предават по стотици телевизии във всички точки на планетата, а билетите за мачовете са продадени половин година преди уречената дата.
„След престоя на Добри в Холандия ми се обадиха да потвърдя дали сме съгласни той да участва в King of the kings. С мен се свърза турски мениджър, който организира тези битки. Той ми каза, че Доброслав Радев е представен пред промоутърите като „бъдещата световна суперзвезда на кикбокса”, такава ще бъде и рекламата му за битките. Това е една много голяма стъпка и много голям успех за нас. Приехме поканата. Остава само да уточним датите и съперниците. Мачовете ще бъдат в Европа, може би ще има срещи и в Турция. Не съм напълно сигурен, но аз лично не знам друг българин да е играл в тази верига, така че той се явява първият наш сънародник с покана за битки на толкова високо ниво”, допълни Чакъров.
Специалистът веднага забелязва, че след този лагер в Ниската земя Доброслав Радев вече удря още по-плътно и тежко. Стъпва на ринга още по-стабилно и подготовката му е оказала голямо влияние.
Кирил Чакъров е категоричен, че пътуванията на талантливия дупничанин до Холандия ще зачестят и Добри ще започне да има все по-голямо присъствие в световния елит на кикбокса.
„Аз и хората от щаба ни ще отидем заедно с Добри при едно от следващите му посещения в Амстердам. Ще се запознаем лично с Майк Пасение и ще изготвим най-добрата стратегия за бъдещето му. Той ще се готви и тук, и там. Няма да изостави Дупница и родния си клуб, но целта ни е той да стане една от най-големите световни звезди в този спорт. Искаме той и другите наши момчета да прославят нашия град и България. Много се надявам да успеем да си намерим нова зала, защото сегашната ни вече е тясна. Както знаете, тук, в бившето ДНА, нямаме много място.

По време на подготовката си в Амстердам дупничанинът тренираше с някои от световните звезди на кикбокса.

От месеци насам вече връщаме деца, които искат да започнат да тренират. Кметът инж. Методи Чимев и община Дупница са ни обещали съдействие и се надявам да имаме щастието да се преместим в по-голяма зала. Така още повече деца ще тренират, ще израстват по-здрави и дисциплинирани дупничани”, завърши президентът на СК „Патриот”.
„Вяра” разговаря и със самия Добри Радев. Той бе посрещнат от треньорите Кирил Чакъров, Ани Минкова, Красимир Сулев и Драгомир Кацаров, както и от трениращите в клуба. Добри отговаря на въпросите ни със самочувствие и в очите му си личи удовлетворението от добрите думи за него, както и големият хъс за бъдещи успехи. Докато разгрява преди съществената част от тренировката, малките състезатели на клуба го гледат със страхопочитание. Мечтаейки един ден да станат като него, те попиват всяко негово движение и упражнение. Спортист номер 1 на Дупница ни разкри с какви впечатления е останал от Холандия и къде се вижда след една година.


– Добри, съвсем скоро се прибра от лагера в Холандия. Разкажи ни с какви впечатления остана от престоя ти там?
– Отидох на лагер в Холандия, за да се подготвя възможно най-добре за следващия ми мач от веригата Pro Fight 15, който е на 5 октомври в град Бургас. Тренировките там бяха много по-интензивни. Все пак те са най-силният клуб в света и това е световната столица на кикбокса. Заниманията бяха доста тежки, това беше нещо ново за мен. Първоначално ми беше много трудно, но постепенно свикваш и вдигаш нивото на своята подготовка.
– Там се срещна с треньора Майк Пасение, който е известен като треньора на най-добрите кикбоксьори в света. Какво ще кажеш за него?
– Да, той наистина е най-добрият. Майк не обича да говори много. Седи си отстрани и наблюдава. Той просто има този талант да вижда дали един състезател има голямо бъдеще в този спорт. Майк може да те прецени само от няколко движения, от начина, по който гледат очите ти, от начина, по който разговаряш. Трябват му само няколко мига, за да разбере дали ставаш, или не. И наистина – той много разбира от този спорт. Надявам се да имаме голямо бъдеще с него.
– Даваше ли ти някакви насоки? Разбрахме, че си му се харесал още на първата тренировка…
– Още като влязох в залата, се запознах с него. Почти веднага ми каза да слагам ръкавиците и да вляза на ринга с още няколко момчета. Почнахме да правим различни комбинации като загрявка. Той ме наблюдаваше отстрани, забелязах това. Майк не ми правеше никакви забележки – нито за стойката, нито за ударите ми. По това разбрах, че правя всичко правилно.
– Успя ли да се срещнеш с някои от по-големите звезди в кикбокса, които тренират там? Имаше ли качествени бойци?
– В моята група имаше 3-4 човека, които играят в най-силната верига в света Glory. Запознах се с тях и поиграхме заедно. Имаше и други талантливи момчета, които също са на моето ниво и дори и над него. Беше ми много приятно да се подготвям с тях и да науча по нещо от всеки.
– Ще работиш ли с Майк и най-престижния клуб за в бъдеще?
– Вече има уговорени мачове, но за това ще има повече яснота малко по-нататък. Предстоят разговори между треньорите и мениджърите, които ще помогнат за бъдещите ни планове.
– Въпреки натоварения график може би ти е останало малко време да се разходиш из Амстердам. Как ти се видя градът и Холандия изобщо?
– Градът много ми хареса, страната като цяло – също. Хората там ми направиха много хубаво впечатление. Те са доста възпитани и показват уважение по всякакъв начин. Поздравяват те, дори без да те познават. Амстердам е уникален и много ми допадна.
– Значи няма да имаш нищо против да се върнеш там и да прекарваш повече време в Ниската земя?
– Да. Бих отишъл с най-голямо удоволствие.
– Предстои ти мач срещу Теодор Христов в Бургас на 5 октомври. С направената подготовка сигурно си добил още повече самочувствие. Какво очакваш от двубоя?
– Самочувствието настрана, това не го използваме. Просто съм уверен в играта си, знам какво правя и как ще го направя. Знам и как ще завърши мачът.
– Съперникът тежък ли ти се струва?
– Да, разбира се. Това е доста опитно момче, играли сме и преди. Крив съперник е. Ще направя всичко възможно мачът да не продължи до края.
– Имаш намерение да го нокаутираш?
– Точно така!
– В края на октомври ти предстои дебют на Световно първенство по кикбокс за мъже, което ще се проведе в Босна и Херцеговина. Какви са амбициите ти за този най-голям форум?
– Да, ще дебютирам на такова голямо първенство при мъжете. Нека първо мине двубоят на 5 октомври. След това ще направим много сериозна подготовка за това състезание. Това Световно първенство е доста важно. Ще се постарая максимално, за да взема медал.
– Вече разбрахме за краткосрочните ти цели. А какви са дългосрочните? Къде се виждаш например след 1 година?
– Надявам се да започна да играя във веригата Glory. Това е най-голямата ми цел. Имам амбицията до 2 години да съм стъпил на ринга в тази надпревара. Там играят най-силните кикбоксьори в целия свят, най-добрите, които изобщо съществуват. Надявам се скоро да съм между тях.