Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаДупничанинът Калоян Милтенов става зам.-директор на ГД „Национална полиция“

Дупничанинът Калоян Милтенов става зам.-директор на ГД „Национална полиция“

Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, роденият в Дупница старши комисар Калоян Милтенов е назначен за заместник-директор на ГД „Национална полиция“. В неговия ресор ще са Охранителна и Пътна полиция, съобщават от МВР.

48-годишният Милтенов поема поста от колегата си старши комисар Борислав Муеров, който навърши пределната възраст за пенсиониране.

Борислав Муеров беше награден от вътрешния министър за дългогодишната си служба и професионално изпълнение на задачите в системата на МВР.

Припомняме, че когато старши комисар Калоян Милтенов подаде заявление за напускане като директор на СДВР, министър Калин Стоянов заяви: „Искам да потвърдя, че той е изключителен професионалист и ще направя всичко възможно той да остане в МВР и да бъде част от моя екип“.

Старши комисар Милтенов започва работа като разузнавач в системата на МВР през 1999 г. В следващите години заема последователно ръководни длъжности в системата – началник на група и началник на сектор „Икономическа полиция“ в Първо РУ, началник на сектор в отдел „Противодействие на икономическата престъпност“ – СДВР, заместник-началник, по-късно и началник на Трето РУ в София, началник на Първо РУ в София. От 14 октомври 2019 г. е назначен за директор на ОДМВР – Ямбол, а година по-късно – за зам.-началник на отдел „Икономическа полиция“ в ГДНП. От юни 2021 г. до юни 2023 г. е директор на СДВР. Награждаван е многократно за професионалната си работа.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular