Дупничанките от „Ейнджълс” с 3 победи в Евролигата по софтбол

Николай Пилев заедно с дупнишките „ангели” след победите в Чехия
  • Състезателките на Николай Пилев започнаха ударно тазгодишното издание на турнира в Чехия

 

Дупничанките от „Ейнджълс” започнаха ударно в новото издание на Евролигата по софтбол. Те записаха три категорични победи и допуснаха една-единствена загуба по време на първия кръг, който се проведе в чешкия град Куновице.

Момичетата от Дупница не оставиха никакъв шанс на съперника си в първия мач – „Пантерите” от Словакия, спечелвайки мача с нокаут и краен резултат от 9:2.
Втората среща бе в същия ден, но това по никакъв начин не попречи на „ангелите” да изнесат истински рецитал, като размазаха унгарките от „Астрос” с внушителното 23:8.
Домакините от чешкия клуб „Снейлс” също усетиха срещу колко класен съперник се изправят и претърпяха загуба от дупничанки с 12:5. Подкрепата, която чехкините имаха от трибуните, изобщо не повлия на „Ейнджълс” и те спечелиха победите в първите си три двубоя.

Всички бяха щастливи след успешния старт в Евролигата.

Единственото поражение на възпитаничките на треньора Николай Пилев дойде в последната среща, когато словашкият „Аполо” надделя над тях с 13:6.
„Много съм доволен от чудесното ни представяне по време на първия кръг в Чехия. Тази година сме осем отбора в Евролигата – 2 от Словакия, 3 от Унгария, по един от Чехия и Хърватия, както и ние. Според мен именно в изминалия кръг ни се паднаха най-силните отбори. Двата словашки отбора и чешкият бяха сред лидерите миналата година. Може би тези тимове малко ни подцениха в началото, но докато се усетят, и вече беше късно за тях да се върнат в мача. Питчерката Янита Миленкова държеше солидно защитата на отбора, а в нападение Никол Йорданова се отличи най-много. Тя дори записа хоумрън срещу „Пантерите” от Търнава, които са и миналогодишните шампиони в Евролигата, каза пред „Вяра” треньорът на „Ейнджълс” Николай Пилев.
Вторият турнир от тазгодишната надпревара в „Евролига” ще се проведе в Дупница на 25 и 26 май. В него ще се включат два отбора от Унгария и един от Хърватия. Очакванията са, че нашите момичета отново ще бъдат над всички и с помощта на дупнишката публика ще завоюват само победи, които ще им подпечатат и на теория класирането сред най-силните четири.

Момент от един от двубоите в град Куновице

„В Дупница ни предстои среща с шампионите на Хърватия – „Принс” (Загреб). Те са доста солиден отбор. Миналата година загубихме от тях. Сега след тези наши победи в Чехия едва ли някой ще смее да ни подцени повече. Предполагам, че хърватките ще дойдат с най-доброто, с което разполагат, защото попадането им в Топ 4 е под въпрос. Това е и нашата цел и ние след успехите в първия кръг сме с единия крак във Финалната четворка. Трябва да стане голяма въртележка и да загубим всичките си мачове на родна земя, но това са теоретични сметки. Успехите в Чехия ни отвориха широко вратите към нашата цел”, завърши наставникът.
Той и неговите момичета сега ще трябва да се настроят на вълна роден шампионат. В събота те приемат „Атлетик” (София) на стадиона в Дупница, а в неделя гостуват на „Академик” в столицата.