Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият Ам-гъл краде бельо и дрехи от просторите на хората

Дупнишкият Ам-гъл краде бельо и дрехи от просторите на хората

Зловещият герой от хитовата трилогия „Властелинът на пръстените” Ам-гъл оживя в Дупница. В това се кълнат жители на улица ”Димчо Дебелянов”, които разказват, че са виждали странно същество да се промъква в сенките и да дърпа прането от просторите на съседите им. Фантастичният персонаж от романа „Властелинът на пръстените” на Дж. Р. Р. Толкин – Смийгъл или Ам-гъл бива покварен под влиянието на пръстена и вманиачавайки се по него, започва да го нарича „Безценното ми”.

„Не знаем, човек ли е, какво ли е, но при вида на това същество ни побиват тръпки. Двойник е на Ам-гъл от филма. Върши пакости и краде пране на поразия. Търсим смелчаци да го хванат, за нас е неуловим”, разказват дупничани от ул. „Димчо Дебелянов”. Те довериха, че е имало някои съседи, които се опитали да го хванат, дори се приближили на метър от него, но той бил бърз, неуловим и прескачал 3-метрова ограда като перце.

По разкази на препатили съседи дупнишкият Ам-гъл краде през нощта дрехи, килими и обира каквото му падне от просторите и дворовете на улица ”Димчо Дебелянов”, над която се извисява пирамидата Фенерка. Сред отмъкнатите „скъпоценности” има метални тръби, тел, буркани с компоти… „Съществото се появява след един часа в полунощ и безчинства до първи петли”, споделят запознати и продължават: „Като открадне дадена вещ, Ам-гъл досущ като в трилогията започва да гали и да милва трофея си като най-милото нещо на света. Голяма мистерия е, даже имаме чувството, че има свръхспособности”. Преди години ловджии също имаха мистериозна странна среща със съществото близо до тракийското светилище на Фенерка.

RELATED ARTICLES

5 COMMENTS

  1. Друга “Вяра” не съществува 🙂 вестник “Вяра” е бил един и винаги ще остане един!

Comments are closed.

Most Popular