Дупнишкият съд отложи делото за документна измама срещу Георги Александров от Мламолово

Делото срещу Георги Александров бе отложено за 14 февруари.
  • Основният свидетел Лазарина Чакърова не дойде в залата, не била намерена и на адреса й

 

Районният съд в Дупница отложи гледането на делото срещу кмета на бобовдолското село Мламолово Георги Александров, водено от прокуратурата за документно престъпление. Причината за отлагането е отсъствието на Лазарина Чакърова – управителката на „Фарм Био консулт” ООД – София – фирмата, с която преди 3 години от името на наследници на земеделски земи в Мламолово е сключен договор за аренда за 15 години. Стана ясно, че Чакърова не е била открита на адреса, на който се води, но не живеела там от 3 години, и че я издирват. Следващото дело ще бъде на 14 февруари.

Припомняме, че процесът започна през месец март тази година, след като при опит на Радка Христова – една от наследниците на земя, да продаде имота си, разбира, че той вече е даден под аренда на „Фарм Био консулт”. По същия начин под аренда са дадени земите на още 15 наследници. Те твърдят, че не са се подписвали на договорите за аренда. Заявяват, че вместо тях е подписвал вече бившият кмет на Мламолово Георги Александров, което са казали и в полицията. Така се стига до внасяне на обвинителен акт от прокуратурата срещу Александров. Ощетените заявяват, че чакат с нетърпение да приключи това дело, след което да внесат искове в съда като частни лица. Чрез вестник „Вяра” някои от притежателите на имоти поискаха да зададат въпроси към институциите с отношение към процеса. Засегнатите питат: Лазарина Чакърова не се ли крие и наистина ли не може да бъде открита? Тя е основният свидетел и нейното неявяване не цели ли отлагане на делото, респективно на присъда? Защо съдия Мая Гиздова отложи делото чак за 14 февруари догодина, като все още е декември месец? Мламоловци питат също дали убийството на един от свидетелите – Пламен Йонев, има връзка с делото и не е ли то сплашване на хората, за да не си търсят правата?

„Лично аз бях заплашвана, но ще продължа, няма да се откажа”, коментира Радка Христова. Тя присъства на делото като страничен наблюдател. Като страничен наблюдател на делото бе и Петър Василев – бивш председател на ликвидационния съвет в Бобов дол, който също е от Мламолово.