Дърво и камък се пука от студ! Зеленчуковият пазар в Дупница опустя, търговците на загуба – стоката им се вледени 

 Управителката Лора Василева: Ощетени са 20-ина души с постоянни договори, плащат до 280 лв. месечна такса

07-01-06-p1400913
Само едно куче обикаляше района вчера следобед.

07-01-06-p1400911Зеленчуковият пазар в Дупница опустя. Само едно куче обикаляше вчера следобед около масите, повечето от които при нормално време са отрупани с плодове и зеленчуци. Пазарът е притихнал от около седмица, след като преди няколко дни студът прогони и най-издръжливите от търговците. „В студеното време тук е така.

07-01-06-lora-vasileva
Лора Василева

До сряда-четвъртък миналата седмица имаше 10-ина търговци, които бяха заредили стока за празниците и гледаха да я продадат. Някои се оплакаха, че са изхвърлили продукция, която замръзнала при минусовите температури. Дано по-скоро се оправи времето и нещата да се нормализират. Всички губим от това, че търговците не работят”, коментира управителят на „Общински пазари” Лора Василева. От общинското предприятие уточниха, че загубите са най-вече за 20-ината търговци, които имат постоянни договори с дружеството за ползване на маси. В момента те не работят, а плащат такси. „Постоянен договор имат 23-ма души. Те плащат между 50 и 280 лв. месечно за маса”, каза управителката.

Масите на зеленчуковия пазар в Дупница са над 100. Почти всички от тях са заети в пазарните дни сряда и събота лятно и есенно време, когато е пикът на продажбата на сезонните зеленчуци и плодове.