Saturday, May 18, 2024
HomeНовиниСвятДържавната телевизия на Русия предупреди: Предатели, не избирайте Англия като място за...

Държавната телевизия на Русия предупреди: Предатели, не избирайте Англия като място за живеене, независимо дали сте професионални предатели и просто мразите Русия в свободното си време!

Руската държавна телевизия предупреди “предателите” и критиците на Кремъл, че не трябва да се заселват в Англия заради повишен риск от смъртпри загадъчни обстоятелства, пише “Гардиън”.

“Не избирайте Англия като място за живеене. Каквито и да са причините, независимо дали сте професионален предател на родината си, или просто мразите страната си в свободното си време, повтарям, без значение, не се премествайте в Англия“, настоя телевизионният водещ Кирил Клейменов в пряк ефир по “Первый канал”.

Нещо не е наред. Може би това е климатът. Но през последните години имаше много странни инциденти със смъртен изход. Хора бяха обесени, отровени, умираха в катастрофи на хеликоптери и падаха от прозорците в промишлени количества“, коментира още Клейменов.

Мрачното предупреждение идва, докато руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия остават в критично състояние в болница, след като бяха отровени с нервнопаралитично вещество в южния английски град Солсбъри. Москва определи спекулациите, че двамата са станали жертва на руските тайни служби, като “антируска кампания”.

Редица критици на Кремъл ги застигна ужасна смърт във Великобритания през последните години. Борис Березовски, олигарх, който се превърна в критик на руската управляваща върхушка, беше открит обесен в дома си в Бъркшир през март 2013 г. Александър Литвиненко, бивш агент на руската спецслужба ФСБ, почина през 2006 г., след като беше отровен с полоний-210 в лондонски хотел. Руският президент отхвърли обвиненията за руска намеса.

През 2012 г. Александър Перепиличний, бивш банкер, който помагаше на швейцарската прокуратура да разследва свързана с Русия схема за пране на пари, почина в Съри, след като колабира. Разследването откри следи от химикал в стомаха му, който може да бъде открит в отровното растение гелземиум.

Стивън Къртис, адвокат милионер, близък до живеещия в изгнание руски магнат Михаил Ходорковски, загина, след като хеликоптерът му се разби в близост до летището в Борнемут през 2004 г. Къртис е заявил на близък роднина, че ако умре, това няма да бъде инцидент или злополука.

Един от сътрудниците на Къртис, Скот Йънг, който имаше бизнес отношения с Березовски, беше намерен набит на парапети, след като падна от апартамента си в центъра на Лондон през 2014 г. Разследващите не откриха достатъчно доказателства, за да го обявят за самоубийство, а семейството му подозира, че е бил убит.

RELATED ARTICLES

Most Popular