Дъщерята на началник-смяна от „Въгледобив”-Бобов дол Стефан Клисарски е бебе №1 на Дупница, роди се в ръцете на АГ шефа д-р Попов

Щастливата майка Емилия, която работи в леярната, се чувства добре, от суеверие д-р Попов не се избръсна за раждането в общинската болница

01-01-01-364-copy
Щастливите татко Стефан Клисарски и баткото Велко

Началник-смяна в рудник „Христо Ботев” на мини „Въгледобив”-Бобов дол Стефан Клисарски и съпругатя му Емилия, която работи в леярната, станаха родители на първото за 2017 г. бебе в Дупница. Момиченцето носи името Александра. То се роди в общинската болница „Свети Иван Рилски” на 3 януари.

01-01-01-48-v-copy
Първото бебе на Дупница за 2017 г. Александра Клисарска

„Радвам се, че е момиче, защото е на благоденствие, плодородие и мир. По това какъв е полът на първото бебе от векове българският народ е гадаел дали годината ще е мирна и честита”, заяви д-р Попов. Емилия и Стефан имат по-голям син Велко. Той е шестокласник в училище ”Паисий Хилендарски”. Дъщеричката им пък се роди с манекенски мрки – 50 см и 3 килограма. Родителите освен това работят и на автоморгата в дупнишкото село Дяково.

Малката Александра се роди в ръцете на д-р Попов, завеждаш АГ отделение в Дупница, д-р Кръстев и д-р Исаков. От суеверие всичко да е наред при раждането д-р Попов не се беше избръснал. Екипът на цялото родилно отделение в Дупница се радваше на малката принцеса в отделението, което засега е единственото бебе в него. Цяло Дяково също се радва на голямото щастие на майката Емилия и таткото Стефан и на неговите близки в селото. Таткото Стефан и баткото Велко чакат с нетърпение да приберат двете дами у дома.