Дъщерята на професионални музиканти Николета Димитрова от Петрич ще се състезава на детския „Пирин фолк” в Сандански с „Тръгнала мома“, и кюстендилката Йоана Сашова ще пее за моми

Никол Маринова

Съзвездие от таланти ще изгрее тази година на сцената на детския „Пирин фолк” в Сандански. Конкурсът за изпълнителско изкуство на деца от 8 до 15 години ще се проведе на 24 август. Ето и част от талантливите деца, които ще се изявят на фестивала.

Йоана Сашова

Никол Маринова е родена в Илинойс, САЩ. Тя печели първа награда от фолклорния фестивал “Малешево пее и танцува” в Микрево през 2015 г., има и две първи места от участия в Кюстендил. От края на 2015-а досега неин вокален педагог е доц. д-р Бинка Добрева. Освен да пее, Никол обича да рисува, да изработва бижута, да чете и да плува.

Мария-Магдалена Йорданова

Йоана Сашова от гр. Кюстендил ще се представи самостоятелно с изпълнение на живо на песента „И аз съм мома“. Тя е родена в семейството на музиканта Иван Сашов (флейтист, кларинетист от известната група „Три звезди“). Основното си образование завършва в специализирани музикални паралелки при училище „Даскал Димитри“ – гр. Кюстендил, специалност народно пеене. И тогава, и сега обучението й се осъществява в класа по народно пеене на Адела Харалампиева.
Носител е на множество 1-ви награди от национални конкурси.

Перничанката Мария-Магдалена Йорданова ще изпълни на детския „Пирин фолк“-Сандански 2018 г. песента „Горо ле, горо“. Тя завършва основното си образование в ОУ “Христо Ботев“- гр. Батановци. Обича българските народни песни и танци.
Николета Димитрова е родена в гр. Петрич в семейството на професионални музиканти и в Сандански ще се представи с изпълнение на живо на песента „Тръгнала мома“. Тя израства с духа на народните песни от Пиринския край.

Николета Димитрова

Още на 4-годишна възраст започва да пее активно в петричката Фолклорна формация „Хераклея“, на която е солистка и до днес, и като такава печели само първи места от конкурсните си изяви на национални и международни сцени. Тя е една от изпълнителките в първото издание на детския „Пирин фолк”-Сандански 2017 г.
В края на месец март 2018 г. Николета Димитрова участва в конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР-Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и печели най-голямата награда в раздел „Фолклор“ за вокално майсторство.
Николета с радост се включва в редица благотворителни проекти на всякакво ниво – градски и национални.
11-годишната Михаела Манчева от Банско също излиза на сцената в Сандански. Тя ще изпее на живо на песента „Ситна ми роса зароси“. Ученичка е в СУ „Неофит Рилски” – гр. Банско.
Има изяви в различни фестивали, концерти и конкурси.