Дъщеря на руски олигарх: Срамувам се, че съм рускиня

 

Дъщерята на един от най-богатите хора в Русия – Олег Тинков – Дария, която живее в Лондон, написа в Инстаграм, че се срамува да се нарича рускиня. Тя написа в социалната мрежа следното:

“Много хора се питат – какво мисля за цялата тази истерия, която в момента се разиграва между Англия и Москва? Ето какво мисля: ужасно ми е обидно, че хората в моята родина не умеят да се държат нормално. Затова ми е ужасно срамно сега да се наричам рускиня в Лондон – веднага забелязвам негативна реакция в хората и всичко това става, защото ЕДИН човек не умее да се държи нормално и главно, не може нормално да управлява нашата страна”.

След публикацията, в социалната мрежа се появиха куп негативни изказвания за Дария Тинкова, главно от руснаци, които я обвиняват, че с парите на баща си, спечелени в Русия, живее в Лондон и роптае срещу страната си. Малко след като лавината от негативни мнения се разрази, публикацията бе отстранена, но останаха множество направени скриншоти.

Олег Тинков е крупен руски бизнесмен, който заема 79-то място в списъка на най-богатите руснаци според “Форбс”. Неговото състояние се изчислява на 1.2 милиарда долара.