Супер хитър ход! Д- р Иван Ибришимов, Мая Шишкова и Иван Каракашки от БСП в битка за депутатски пост от Кюстендилско, водачът Валери Жаблянов влиза от друг избирателен район

640-420-bsp-kiustendil

„БСП за България” подреди вчера листата си за Кюстендилски избирателен район на Областен съвет на БСП. Водачът Валери Жаблянов бе определен от Изпълнителното бюро и  Националния съвет, той ще води листата и в още един избирателен район, от който и ще седне в стола на депутат. Жаблянов няма да влезе от Кюстендилска област, но така Изълнителното бюро дава равен шанс за всеки следващ в листата чрез преференции да извоюва и две депутатски места, независимо дали е политик от Дупница или Кюстендил. Втори е досегашният депутат д- р Иван Ибришимов от Дупница. Той ще бори адвокат Мая Шишкова, а четвърти е общинският председател на партията в Кюстендил Иван Каракашки, които има всички шансове да стане първи, ако Иван Ибришимов допусне и най-малък гаф. “Така БСП може да удари от земята всяка политическа сила, тъй като пусна въдицата, че излиза с ново лице в изроите, а хората искат промяна, ново лице в случая е “национално изявена личност като Жаблянов”, са коментарите в столетницата. “Вятърът на промяната” обаче духа далече от проблемите на избирателите в Кюстендилска област, тъй като Жаблянов за първи път се трогнал истински от Кюстендилско,  като е чул,  че и тук ще оглавява листа , кодошат го  редови членове на БСП, пожелали анонимност. Жаблянов е непознат, отсече Каракашки, също смята, че левицата прави грешка с изборен трик.

209-03-01 Борко Исаков 001 copy

Борко Исаков

На осмо място ще са представители на гражданската квота, като са предложени имената на гинеколога  д- р Борко Исаков от Дупница и Мирослава Костадинова от Кюстендил. Василка Ламбрева от Бобов дол ще е на 6- та позиция, а седми ще е Явор Дамянов от Сапарева баня. Крайното решение ще е на Националния съвет на БСП и се очаква да бъде взето в неделя.
Листата ще бъде представена на официална пресконференция в началото на следващата седмица от членът на Изпълнителното бюро Калоян Паргов, който отговаря за областта, водачът Валери Жаблянов и областният председател Станислав Павлов.

Подробности в печатното издание.