Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаД-р Радосвета Ангелова е новият началник на Детско отделение в Общинска болница-Дупница

Д-р Радосвета Ангелова е новият началник на Детско отделение в Общинска болница-Дупница

Д-р Радосвета Ангелова е новият началник на Детско отделение в общинската болница “Св. Иван Рилски” в Дупница, съобщи прокуристът на лечебното заведение Мария Жейгарова. Д-р Ангелова поема поста след спечелен конкурс. В продължение на десетилетия завеждащ на отделението бе д-р Лидия Стоянова. Утвърденият педиатър бе посветила години от професионалната си кариера за развитие на педиатричния сектор в града, сформирането на добър екип и гарантиране на добра здравна грижа за малките пациенти от региона. Д-р Стоянова е в пенсионна възраст, но ще продължи да работи в отделението, увериха от ръководството на лечебното заведение. Д-р Радосвета Ангелова също от години работи в общинската болница. Тя е сред най- предпочитаните педиатри в Дупница. Освен работата си в Детско отделение, тя има и собствена практика.

Това е пореден пример за приемственост между кадрите в болницата. В края на миналата година бе сменен и завеждащият на Отделението по инфекциозни болести. Мястото на д-р Милка Богоева бе заето от д-р Методи Попов. За кратък период от време младият специалист успя да реализира множество иновации в сектора. Само преди ден той придоби и квалификация по здравен мениджмънт от Факултета по обществено здраве към Медицински университет-София. Това му дава възможност за прилагане на още нови и добри практики в дейността му като началник на отделението по инфекциозни болести в Дупница.

Мария Жейгарова съобщи още, че след проведен конкурс своя пост запазва д-р Красимир Кръстев. Завеждащият акушеро-гинекологичното отделение в общинското здравно заведение ще продължи да ръководи сектора. За мястото му не са се явили други кандидати.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. Много е добър Д-р Попов не трябва да бъде лекар убиец…. повишиха го защото отне живота на бебе което беше на 1г. и 2 месеца!!!!
    Накрая се оказа че той ,,няма” вина психично болен човек трябва да се лекува!!!!

  2. Успех на докторката и поклон пред знанията и точните и диагнози.Истински профисионалист .В Горна Баня и некои болници в София пасти да ядат пред нея и вода само може да и носят .Хиляди благодарнсти за професионализма и.Успех.

Comments are closed.

Most Popular