Saturday, July 27, 2024
HomeСпортЕдинадесетокласник от Перник с бронз от държавното по борба

Единадесетокласник от Перник с бронз от държавното по борба

Кристин Петров, който е ученик в 11-ти клас в СУ „Олимпиец”, спечели бронзов медал от държавното първенство по борба,класически стил при мъжете. Първенството се проведе във Враца, а в него взеха участие около 140 състезатели само в този стил. Състезанието се проведе в залата на природо-математическата гимназия „Акад. Иван Ценов“, предаде Perniknews.

Шампион в категорията на Кристин, до 60 кг стана Недялко Петров от кюстендилския клуб „Васил и Георги Илиеви”. Състезателят на ЦСКА  Айк Мнацаканян,дебютирал в българската борба като състезател на „Миньор”, ликува при 77-килограмовите и взе приза за най-техничен състезател.

На финала бронзовият медалист от световни и европейски първенства взе титлата без да даде точка на съперниците си, като на старта се наложи над Илко Борисов (Плевен) с 8:0, после преодоля и Илиян Василев също с 8:0, на полуфинала срази Михаил Махарадзе с 5:0, а на финала грабна успеха срещу Атанас Колев (НСА), 8:0.Наградата за най-резултатен борец получи Йоан Димитров, който ликува при 87-килограмовите. В решителнаха схватка състезателят на „Ботев-93“ (Враца) победи Семен Новиков (ЦСКА) с 3:2, с което взе реванш за загубата си от европейския шампион от 2020-а на зимния шампионат.

RELATED ARTICLES

Most Popular