Ексковчежникът на община Сапарева баня Калинка Андреева назначена в Агенцията по социално подпомагане в София, съгражданите й: Рамо й удари омбудсманът Мая Манолова 

 

02-01-36-uli-1-%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%80%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d0%b0
Калинка Андреева

Бившият директор на финансовия отдел в община Сапарева баня Калинка Андреева започна работа в Агенцията по социално подпомагане в столицата. „Няма да ви кажа на каква длъжност съм”, отсече финансистката, която стоя начело на община Сапарева баня в продължение на три мандата, а фамилията й се превърна в една от най-заможните в курорта.

02-01-orig_446605_bg
Мая Манолова

Жители на Сапарева баня съобщиха  , че назначението на Калинка Андреева в столицата е станало с протекциите на омбудсмана Мая Манолова. „Двете са стари дружки, Андреева изнесе кампанията на Мая Манолова по време на изборите през 2013 и 2016 година, посрещаше я в Сапарево, помагаше й да свалят багажа от колата. Освен това е известно, че Агенцията за социално подпомагане е подчинена на социалното министерство, начело на което доскоро стоеше Ивайло Калфин от АБВ.”

Любопитна подробност е това, че в общината Андреева беше заместена от сина си Светослав Андреев. Той в момента е съветник от групата на земеделците. Андрееви имат къща в село Сапарево, където живеят родителите на Мая Манолова. До старата триетажна къща Андрееви са вдигнали още една също триетажна. Върху огромен парцел в Сапарева баня Андрееви построиха и хотела „Андреевата къща”, те са собственици и на още две дървени вили.

В Поземлената комисия на община Сапарева баня пък работи братовчедката на Андреева – Христина Димитрова. Съпартиецът на сина й Георги Попмихалков е началник на Общинска служба „Земеделие”.

„Нямам нищо общо с назначаването на Калинка Андреева”, отсече за „Вяра” Мая Манолова.