Saturday, May 18, 2024
HomeБизнесЕлектрохолд получи четири награди в конкурса „Най-зелените компании в България 2024“

Електрохолд получи четири награди в конкурса „Най-зелените компании в България 2024“

Компаниите от групата Електрохолд получиха четиринагради в 14-тото издание на националния конкурс „Най-зелените компании в България 2024“, организиран от b2b Media. За престижните отличия се състезаваха над 130 проекта.

Електрохолд България зае първите места в категориите „Устойчиви политики“ и „Лидер в зелените инвестиции“ с кампанията си за замяна на хартиената фактура за електроенергияс електронна и насърчаването на дигиталните услуги. Електронната фактура осигурява възможност на всеки потребител да даде своя принос за опазването на околната среда, като намали употребата на хартия и спести природни и енергийни ресурси, необходими за производството ѝ – дървесина, вода, кислород, електроенергия, както и средства и горива, използвани за доставката ѝ до определен адрес.Със спирането на хартиената фактура Електрохолд всяка година спасява от изсичане 7020 дървета, коитоосигуряват кислорода за едно четиричленно семейство за 12 месеца.Премахването на хартиената фактура съответства на дългосрочната ESGстратегия на групата Електрохолд да насърчава устойчиви и етични практики за опазване на околната среда чрез намаляване използването на ресурси.

Най-голямата електроразпределителна фирма в България – ЕРМ Запад, която управлява електроразпределителната мрежа в Западна България, спечели приза за най-зелена компания в категорията „Енергетика и воден сектор“ с цялостната си екологична политика.

Електрохолд Продажби получи трето място за „Зелена технология“ с новия си продукт за изграждане до ключ на фотоволтаичнисистеми за собствено потребление. Повече за продукта може да се намери на адрес: https://electrohold.bg/bg/sales/aktualno/kampanii/fotovoltaichna-instalaciya-za-vashiya-dom/.

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular