Saturday, July 27, 2024
HomeОживлениеЕто кой вдигна Купа Радомир! Кметът Стоев получи специален подарък

Ето кой вдигна Купа Радомир! Кметът Стоев получи специален подарък

Купа Радомир бе спечелена от клуб по ориентиране Валди – София 21, следвани от клуб НСА – Сивен – София и клуб „Узана“ – Габрово. В края на втория ден от общинския триатлон бяха връчени медали за първо, второ и трето място в различни категории.

„Успяхме заедно, в партньорство, да реализираме това прекрасно събитие в рамките на два дни. Благодаря на всички участници, на организаторите от Българска федерация по ориентиране и СКО „Кракра Пернишки“. В тези два дни поставихме основата на едно традиционно ежегодно събитие, тъй като професионалистите ни споделиха, че теренът край Радомир е много добър за практикуването на този вид спорт. Най-ценното е, че през двата дни, в които се включиха близо 500 участници общо от 27 града, имаше от малки деца до хора с над 75г. житейски опит“, каза кметът на Община Радомир Кирил Стоев.

На събитието присъстваха председателят на Българска федерация по ориентиране Красимир Данаилов и почетния председател проф. Атанас Георгиев, заместник-кметовете Станислава Генадиева и Гергана Здравкова и секретарят на Община Радомир Ники Иванов, които връчиха награди на победителите в различните категории.

Кметът на Община Радомир получи специална награда от Федерацията по ориентиране – дърворезба, изобразяваща кошер с пчели.

Символичният подарък дава препратка към това, че градоначалникът усилено работи в посока да обединява хората в каузи. „Спортът е здраве, а в спортното ориентиране ние показваме приемственост между поколенията и благодарим на кметът на Община Радомир, че веднага прие да бъде патрон на събитието „Купа Радомир“, а целият му екип работи за реализирането на триатлона“, споделиха спортисти.

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Спортът – начин на живот“ на Министерство на младежта и спорта, в партньорството на Община Радомир, СКО „Кракра Пернишки“ и Българска федерация по ориентиране.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular