Ехо от карнавала! Кметът Атанас Камбитов и над 2000 души стоически издържаха арктическия студ на кукерските игри в Благоевград – пяха и се веселиха напук на времето  

 

06-05-01-546_n 06-05-01Кметът д-р Атанас Камбитов стана една от атракциите на кукерския фестивал в Благоевград преди дни. Градоначалникът се превърна в център на внимание от страна на публика и участници, които се надпреварваха да го поздравяват и прегръщат. Двама от участниците в игрите го притеглиха в здрава прегръдка, а той отвърна на всеки поздрав и закачка в духа на фестивала. Кметът Камбитов раздаде и десетки награди в IX общински фестивал на кукерските игри. Той пожела на участниците и всички жители и гости на града здрава и успешна година, както и да се помнят и почитат традициите.

Общо 13 групи и над 1500 души се включиха в тазгодишния кукерски фестивал. Компетентно жури, в състав проф. Костадин Динчев, етнографът от РИМ Малинка Стаматова и директорът на ГХГ Иван Милушев определи и наградите в IX общински фестивал на сурвакарските групи. Въпреки изключително ниските температури участници и публика се веселиха, пяха и дадоха всичко от себе си за приповдигнтото настроение на игрите.