Жандармерия и полиция държат под око събора на дъновистите, полицай №1 на Дупница Б. Динев: В готовност сме, извършени са стотици проверки

Жандармерията държи под око събора на Бялото братство в Рила. В района на Сапарева баня, курорта Паничище и по маршрута за придвижване на участници и гости вече има засилено полицейско присъствие. За да не се допускат инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника, служители на РУ Дупница и жандармерия провеждат специализирана полицейска операция. Струпването на полиция е по инициатива на началника на РУП Дупница Борислав Динев. Вчера служители от сектор жандармерия заедно с полицейските служители от РУП –  Дупница бдяха зорко за реда и спокойствието в района на Сапарева баня. Стриктно се проверяваха свидетелства за управление на МПС, наличие на застраховка “Гражданска отговорност”, проверяваха се водачите за алкохол и упойващи вещества и др.

“Няма конкретен повод за засилените проверки, поканих допълнителните сили от сектор „Жандармерия” с цел превенция. Предстои празникът на дъновистите, идват много граждани, а сред тях има и много чужденци. За реда, а и за спокойствието на хората, поканих допълнителни сили. Проверките ще продължат  и идната седмица. Град Сапарева баня се очерта като силен курорт, над 500 палатки има в Паничище, туристопотокът продължава и ние като полицейска структура сме длъжни да реагираме и да имаме готовност да противодействаме при някои нежелателни  ситуации. Към момента са извършени стотици проверки. Проверяват се багажи, лица със съмнително поведение, търговски обекти, къщи за гости, хотели. Има множество сигнали за висока музика, работим по всички линии. Към настоящия момент няма констатирани нарушения”, съобщи за „Вяра“ Борислав Динев.