Saturday, July 27, 2024
HomeРегионСамоковЖандармерия и полиция окупираха Самоков, проверяваха всичко наред, самовци: Да не търсят...

Жандармерия и полиция окупираха Самоков, проверяваха всичко наред, самовци: Да не търсят избягал затворник

Самоков почерня от полиция. Униформените от дирекция  Жандармерия съвместно с  РУ-Самоков проверяваха всичко наред –извършиха се проверки за безопасността на движението, регистрация и техническа безопасност на МПС-та, спазване на обществения ред, шофьори, пешеходци, магазини, заведения, гатери, фирми и др. По неофициална информация в ромския квартал на Самоков, а и в града е имало около пет групи жандармеристи.

Проверени са търговски обекти, пунктове за цветни метали, гатери, дърводобивни фирми, складове за дърва и други обекти, в които понякога се подвизават кримиелементи или някои от така наречените рискови субекти. Съставени са десетки актове за превишена скорост по нарушения, заснети с камери, също така са съставени  много глоби с фиш.  Акцията е започнала рано тази сутрин, още в седем часа. За извършени различни престъпления има десетки задържани лица, арестувани са и лица за различни престъпления.

За броени часове са били проверени около 500 лица, над 400 МПС-та също са били проверени. При мобилна система за видеоконтрол на нарушенията на правилата за движение са били проверени около 70 водача. Съставени са около 20 глоби с фиш. По време на акцията са съставени 60 акта. Извършена е била проверка и на два пункта за цветни метали, също са проверени и около 10 дърводобивни гатера в самоковско. Проверявани са автосервизи, автоморги, депа, заложни къщи. Отнети са и десетки шофьорски книжки. Задържани са също десетки лица.

„Леле, толкова жандармерия в Самоков не е идвала никога! Браво на началника на полицията! Ако всички във властта в Самоков си вършат работата като него, Самоков ще е спокоен град. Дано се сложи ред най-после!“ – коментира за в.“Вяра“ Марина Иванова.

На някои граждани са прегледани само документите, а други са оглеждали основно колите. Операцията е продължила близо 10 часа като за това време са били спрени стотици коли, разказаха очевидци.

„Спряха ме и ми провериха документите за две минути, но приятел разказа, че са оглеждали колата му десетина минути“, каза за „Вяра“ мъж , които спря в центъра на града.

„Дали някои избягал затворник не се крие в Самоков, та има толкова много жандармерия и полиция? А и гледам полицаите не са само самоковци, има и от други места“ – гадаеха в града вчера.

Някои предположиха, че акцията е част от националната „Безопасно лято“, която стартира преди дни.

Процесуално-следствените действия в различните райони на Самоков продължават и в момента. Вероятно проверките ще бъдат постоянно в този формат.

RELATED ARTICLES

Most Popular