Жителите на Сатовча, Гърмен и Хаджидимово недоволстват заради разрушен път

Жителите на три общини – Сатовча, Гърмен и Хаджидимово, се обединяват с искане Агенция „Пътна инфраструктура” да ремонтира пътя в участъка между селата Вълкосел и Дъбница, съобщи БНР. Шосето, което е с дължина около 15 километра, от години е в много лошо състояние. Пътната отсечка е изключително натоварена с висок интензитет на движение, оттам преминават жителите на трите общини, които искат държавата да отдели средства и извърши необходимите ремонти.

През лятото на миналата година заради наводнение бе отнесена част от пътната отсечка, която по-късно бе частично възстановена, но пътят все още е осеян с дупки, които са опасни за преминаващите МПС-та. Въпреки обещанието от АПИ вече 7 месеца бавят ремонта на пътната отсечка, която минава през трите общини и се ползва от населението им. Кметът на община Сатовча Арбен Мименов инициира събиране на протестна подписка, която вече е събрала хиляди подписи от жители на десетки населени места. Най-засегнати от проблема са хората в селата Боголин, Вълкосел, Слащен, Годешево и Туховища.

Д-р Арбен Мименов

“Искаме пътната агенция да обърне внимание на проблема, тъй като лошото състояние на пътя е предпоставка за тежки пътни инциденти, застрашени са здравето и животът на пътуващите. Продължаваме да събираме подписи, ще внесем подписката в АПИ и в МРРБ”, заяви Арбен Мименов.