Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаЖители на жк „Развесена върба”: Детската площадка се превърна в змиярник, общината...

Жители на жк „Развесена върба”: Детската площадка се превърна в змиярник, общината нищо не прави

Жители на жк „Развесена върба” алармират, че пространството около детската площадка се е превърнало в змиярник. „Тук косачка не е минавала от месеци. Заради обилните дъждове през последния месец тревата е избуяла и вече гони ръста на децата, които идват да си играят. Така е в целия квартал, но поне за децата да почистят, защото вече трудно се минава”, пишат до „Вяра” живущи в жилищния комплекс.

Те са обезпокоени от това, че необработените площи се превръщат в убежище за паразитите. „Не само, че не е косено, но не и пръскано против кърлежи, а в квартала има бездомни животни. Притесняваме се и настояваме от общината да си свършат работата”, обясняват в сигнала си живеещите в района. По думите им, за състоянието на зелените площи е алармирано и кметството, но не е последвала реакция.

„Не може всички усилия и ресурси да бъдат съсредоточени само за една единствена градинка и тя да е пред кметството в Дупница. Ние също искаме нормални условия. Тази градинка се крепи на усилията по поддръжка на цялата махала, но те вероятно очакват да правим това за целия квартал. Тогава защо плащаме данъци?”, питат живеещите на „Развесена върба” и изпращат актуални снимки от мястото около детската площадка.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular