Sunday, June 16, 2024
HomeРегионБлагоевградЖители на Кресна ще блокират Е-79, искат мерки за обезопасяване на шосето...

Жители на Кресна ще блокират Е-79, искат мерки за обезопасяване на шосето в района

kresna-2

В четвъртък жителите на община Кресна ще блокират главен път Е-79, за да напомнят на държавата, че трябва да се вземат мерки за обезопасяване на шосето в района и ограничаване на тежките катастрофи.

Повод за протеста на кресненчани са няколко тежки катастрофи станали в центъра на града, тъй като водачите не се съобразяват с ограниченията. А последният случай е драстичен, товарен камион блъсна човек на пешеходна пътека.

Затова жителите ще протестират срещу институциите.

„Искаме управниците да изпълнят поетия преди година и половина ангажимент за решаването на проблема с катастрофите на територията на нашата община”, заяви общинският съветник Петър Петров, който е член на Инициативния комитет.

Преди време жителите на общината събраха 1760 подписа, които изпратиха до Министерски съвет, Народното събрание и президента с искане за бързи и адекватни мерки срещу катастрофите в района. До днес обаче нито една институция не е направила нищо по въпроса.

Хората продължават да настояват да се ограничи скоростта с видеокамери и изкуствени неравности, да има нови табели и светофари.

RELATED ARTICLES

Most Popular