Saturday, July 27, 2024
HomeРегионСамоковРадослав Тодоров пръв сред мъжете на състезанието по планинско бягане за купа...

Радослав Тодоров пръв сред мъжете на състезанието по планинско бягане за купа “Бороспорт”, отива на световното в Андора

С отлични резултати, много слънце, състезателни емоции и добро настроение приключи вторият кръг от състезанията по планинско бягане за купа “Бороспорт”- мемориал “Манката”.

Първо място при мъжете грабна Радослав Тодоров, който ще представлява страната ни на световното първенство в Андора през септември. При жените първа финишира десетократната републиканска шампионка Милка Михайлова, която освен за световното, загря и за сетовната купа в Любляна през октомври.

Най-младата участничка – Виктория Тодорова се класира първа при девойките с лично рекордно време от 69 мин. Дебютантът Алекс Иванов пък се класира първи при юношите.

Втрият старт за купа „Бороспорт“ беше организиран от Българска федерация полека атлетика, община Самоков и „Бороспорт“.АД.  Дължината на трасето беше 5500м, а денивелацията над 560м. Състезанието се провежда за 20-та година с цел да допринесе към развитието на българските шампиони, които представят страната ни на международните форуми, да популяризира спорта и любовта към планината.

Финалният старт за купа „Бороспорт“ – мемориал “Бъч” ще се проведе на 1 септември от хижа Ястребец до връх Мусала.

RELATED ARTICLES

Most Popular